Η Honda επιστρέφει σε αγωνιστική δράση: Το νέο Civic στο WTCC!

Η νέα γενιά του Civic που θα έλθει στην Ελλάδα το Μάρτιο, θα αποτελέσει τη βάση για το νέο αγωνιστικό της Honda.
Από το 2009 και το τέλος της εμπλοκής της στη Φόρμουλα 1 η Honda είχε να ασχοληθεί επίσημα με τους αγώνες. Και σήμερα, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου Τουρισμού με την αγωνιστική εκδοχή του νέου Civic.

"Πήραμε την απόφαση να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμίο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) με το Civic" αναφέρει ο Πρόεδρος της Honda, ο κ. Takanobu Ito. "Θα εξελίξουμε έναν εντελώς νέο κινητήρα για αυτή μας την εμπλοκή και περιμένουμε με προσμονή το ξεκίνημα της νέας αυτής πρόκλησης", καταλήγει ο κ. Ito. Και πράγματι το μοτέρ με το οποίο θα εφοδιαστούν τα αγωνιστικά Civic θα είναι ένας νέος 1.600άρης turbo βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό, προερχόμενος από την ίδια τη Honda. Βέβαια, η κατασκευή και εξέλιξη του μοτέρ αυτού θα ανατεθεί στη Mugen, ενώ η J.A.S. Motorsport θα αναλάβει την εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Tο 2012 η Honda θα λάβει μέρος σε 3 αγώνες του WTCC.
Η πλήρης εμπλοκή θα ακολουθήσει το 2013.
Η Honda ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει στο WTCC στα τέλη της φετινής χρονιάς, η οποία θα είναι και προπαρασκευαστική για το 2013, όπου θα υπάρχει πλήρης εμπλοκή. Πιθανότατα, τα εργοστασιακά Honda Civic WTCC θα τα δούμε στον αγώνα της Suzuka στην Ιαπωνία στις 21 Οκτωβρίου και ίσως μετά να ακολουθήσει και συμμετοχή στους τελευταίους αγώνες της Κίνας και του Μακάο. Το 2013, θα είναι όπως προείπαμε η πρώτη πλήρης αγωνιστική χρονιά του μοντέλου, με δύο αγωνιστικά Civic να παίρνουν μέρος σε όλο το πρωτάθλημα. Τα 2 τελευταία χρόνια πάντως, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού αποτελεί υπόθεση της Chevrolet, η οποία έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα του 2010 και 2011 με το αγωνιστικό Cruze.

TAG