Το μικρότερο επαγγελματικό της Mercedes είναι προ το πυλών - Με τη βοήθεια βέβαια της Renault-Nissan

Το νέο Mercedes Citan ετοιμάζεται να φέρει για πρώτη φορά τη μάρκα στην κατηγορία των Vanette.
Έχουμε πολλά να δούμε από τη συνεργασία μεταξύ της Daimler (Mercedes-smart) και Renault-Nissan. Από αυτοκίνητα πόλης κοινής εξέλιξης και κατασκευής (επόμενο smart fortwo/Renault Twingo III), μέχρι ανταλλαγή κινητήρων και κιβωτίων, η συνεργασία αυτή αναμένεται να είναι επικερδής για όλους τους εμπλεκόμενους. Και σήμερα, η Mercedes δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του νέου Citan, μας αποκαλύπτει και μια τρίτη πτυχή της συνεργασίας: Αυτή της δημιουργίας του μικρότερου επαγγελματικού της Mercedes!

Σχεδιαστικά, το νέο Mercedes Citan αναμένεται
να είναι άκρως ενδιαφέρον.
Το Citan θα είναι ένα ελαφρύ επαγγελματικό που θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των Vanette και θα βασίσει την παρουσία του πάνω στο γνωστό μας Kangoo της Renault. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποκτήσει και επιβατική έκδοση, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Kangoo. Το χρονοδιάγραμμα της παρουσίασης του νέου μοντέλου αναφέρει ότι η παγκόσμια πρώτη του θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Αννόβερο το Σεπτέμβριο και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα τέλη της χρονιάς. Από πλευράς τοποθέτησής του στη γκάμα των επαγγελματικών της Mercedes, το Citan θα τοποθετηθεί κάτω από τα Sprinter και Vito, όντας το μικρότερο διαθέσιμο. Και όπως συμβαίνει και με το Vito, το Citan θα διατεθεί σε εκδόσεις κλειστού επαγγελματικού, μεταφοράς προσωπικού ή στην ειδική έκδοση Mixto, που θα συνδυάζει τις δύο προηγούμενες.

Στο εσωτερικό του νέου Citan ξεχωρίζουν οι στρογγυλοί
αεραγωγοί και η τοποθέτηση του λεβιέ ψηλά στην κονσόλα.
Από πλευράς τεχνικών και μηχανικών στοιχείων, η Mercedes δεν αποκάλυψε κάτι για το ποιόν των κινητήρων ή των διαθέσιμων μεταξονίων του αυτοκινήτου, είναι πάντως δεδομένο ότι θα έχουμε να κάνουμε με το πρώτο προσθιοκίνητο ελαφρύ επαγγελματικό της μάρκας. Το μόνο σίγουρο επίσης, είναι ότι η γκάμα που θα επιλεχθεί των diesel και βενζινοκίνητων εκδοχών, θα προσφέρει αρκετή οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2. Τέλος, μια αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη έκδοση θα ετοιμαστεί μέσα στην επόμενη τριετία, η οποία θα προσφέρει και τις πλέον οικολογικές και συνάμα με μεγάλη οικονομία, μεταφορές.









TAG