1.800 turbo με τουλάχιστον 280 άλογα το νέο Renault Megane RS! (+video)

Η Renault αποκάλυψε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τη νέα γενιά του κορυφαίου Megane RS, το οποίο έρχεται με έναν 1.800άρη turbo κινητήρα βενζίνης με 280 ίππους αρχικά, αλλά και με επιλογή για 300 άλογα το 2018.

Ειδικότερα, το νέο Renault Megane RS χρησιμοποιεί το μοτέρ που γνωρίσαμε στην Alpine A110, το οποίο από 1,8 λίτρα και με τη βοήθεια του turbo αποδίδει 280 ίππους ισχύος και 390 Nm ροπής.

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό ή διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων. Το δεύτερο, διαθέτει paddles αλλαγής πίσω από το τιμόνι, σύστημα Launch Control και τεχνολογία γρήγορου κατεβάσματος πολλαπλών σχέσεων.

Επιπλέον αυτόν, το Megane RS θα προσφερθεί με δυο set-up ανάρτησης, το Sport και το πιο hardcore Cup, φέροντας παράλληλα σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης, ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση και υδραυλικά στοπ στα αμορτισέρ. Η Cup επιλογή θα διαθέτει και μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen.

Υπάρχουν 5 προγράμματα οδήγησης, Comfort, Normal, Sport, Race και Perso, ενώ με το πάτημα του ειδικού κουμπιού «R.S. Drive», προσφέρεται άμεση πρόσβαση στο Sport ή το Race.

Σχεδιαστικά, το νέο Renault Megane RS ξεχωρίζει με τα «φουσκωμένα» πλαϊνά του, τον πιο δυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, τις ειδικής σχεδίασης 18 ή 19 ιντσών ζάντες και την κεντρικά τοποθετημένη πίσω εξάτμιση.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν σπορ καθίσματα, νέες επενδύσεις, αλουμινένια πεντάλ και επιλογέας ταχυτήτων, αλλά και το ειδικό RS Monitor ή το RS Monitor Expert για το σύστημα πολυμέσων.


Ολοκληρώνοντας, να σημειώσουμε ότι το νέο Renault Megane RS θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο. Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα λανσαριστεί και η πιο ισχυρή έκδοση Trophy, με 300 άλογα ισχύος και 400 Nm ροπής.

             
TAG