Με 1.800άρη turbo 250 ίππων το νέο κουπέ της γαλλικής Alpine (+video)

H επαναφορά της γαλλικής Alpine είναι πλέον επίσημα γεγονός, με την εταιρεία να επαναφέρει παράλληλα και το πιο πετυχημένο μοντέλο της, την A110, με τη μορφή ενός compact και ελαφριού κουπέ που προσφέρει πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Η Alpine, που θυμίζουμε ότι ανήκει στη Renault, βασίζει τη νέα A110 πάνω σε μια νέα αλουμινένια πλατφόρμα και της προσφέρει ένα αλουμινένιο πλαίσιο, ώστε να μειώσει το βάρος της μόνο στα 1.080 κιλά.

Ο κινητήρας της είναι ένα turbo μοτέρ 1,8 λίτρων με 250 άλογα και 320 Nm, ο οποίος σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος της A110, προσφέρει 0-100 σε μόνο 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Το κιβώτιο είναι ένα 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη της Getrag, που έχει φτιαχτεί ειδικά για την A110, ενώ υπάρχουν και τρία οδηγικά set-up (Normal, Sport, Track) που ρυθμίζουν την απόκριση του κινητήρα, το κιβώτιο, το τιμόνι, το ESP και πολλά άλλα.

Πολύ δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της αεροδυναμικής, με την Alpine να προσφέρει στην A110 έναν πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή cd: 0,32, που είναι από τους χαμηλότερους σε κουπέ αμάξωμα.

Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός-πίσω, ενώ τα φρένα είναι από την Brembo, με τα πίσω μάλιστα να έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία χειρόφρενου, που γλιτώνει 2,5 κιλά αντί ενός παραδοσιακού μηχανισμού.

Το αμάξωμα της νέας Alpine A110 δείχνει σαν μια φυσική εξέλιξη αυτού της A110 του παρελθόντος, με τα χαρακτηριστικά διπλά φώτα εμπρός και την κεντρικά τοποθετημένη πίσω εξάτμιση να ξεχωρίζουν. Οι ζάντες είναι 18 ιντσών, σφυρήλατες.

Στο εσωτερικό της, η νέα A110 διαθέτει μια πολύ σπορτίφ σχεδίαση, με τούνελ κεντρικής κονσόλας τύπου «γέφυρας», αεροπορικού τύπου διακόπτες και οθόνες στο κέντρο της κονσόλας και στον πίνακα οργάνων.


Η Alpine θα ξεκινήσει την κατασκευή της A110 μέσα στη χρονιά, πρώτα με την έκδοση Premiere Edition, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόνο 1.955 μονάδες και ήδη έχει πουλήσει σχεδόν όλη την παραγωγή της. Αργότερα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες επιλογές του νέου γαλλικού κουπέ.

       
TAG