Έτοιμο για να σώσει ζωές το νέο Nissan Navara EnGuard Concept! (+video)

Η Nissan παρουσιάζει στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων του Αννόβερο το νέο πρωτότυπο Navara EnGuard Concept, το οποίο μας αποκαλύπτει μια μελλοντική έκδοση οχήματος διάσωσης του pick-up μοντέλου.

Το νέο Navara EnGuard βασίζεται πάνω στη διπλοκάμπινη έκδοση του Nissan Navara έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 50 χλστ. για μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες, ενισχυμένους θόλους τροχών, νέα πλαϊνά σκαλοπάτια, LED προβολείς ομίχλης εμπρός και περισσότερο off road προφυλακτήρες.

Στα χαρακτηριστικά του αμαξώματός του περιλαμβάνεται και η νέα καρότσα που διαθέτει όλα τα απαιτούμενα για μια διάσωση, όπως διπλό συρτάρι αποθήκευσης, εγκατεστημένο ασύρματο, ένα δοχείο παροχής οξυγόνου, ειδικές θέσεις παροχής ρεύματος, σκοινιά και τσεκούρι, αλλά και ειδικά σωσίβια.

Παράλληλα, στο εμπρόσθιο τμήμα υπάρχει ενσωματωμένος «εργάτης», ενώ σε διάφορα σημεία του αμαξώματος έχουν τοποθετηθεί ειδικά φωσφορίζοντα πράσινα σήματα, που είναι εύκολο να αναγνωριστούν ακόμα και από ανθρώπους με μειωμένη όραση.

Πολύ σημαντική είναι και η ενσωμάτωση ενός drone με 4 έλικες, το οποίο έχει τη δυνατότητα να πετά με ταχύτητες έως 20 μέτρα/δευτερόλεπτο και για έως και 30 λεπτά, στέλνοντας εικόνες στο αυτοκίνητο που προβάλλονται σε οθόνη που βγαίνει από την καρότσα.

Επιπλέον των παραπάνω, στην οροφή του Nissan Navara EnGuard υπάρχει και μια ενσωματωμένη συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 14 kWh (7 μπαταρίεςΧ2 kWh), που φροντίζουν να παρέχουν το απαιτούμενο ρεύμα.

Ο κινητήρας του πρωτότυπου είναι ο 2,3 λίτρων diesel των 190 ίππων της Nissan, ο οποίος μπορεί να γεμίσει με ενέργεια και τις μπαταρίες όταν αδειάσουν, ώστε πάντα να υπάρχει παροχή ρεύματος.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Nissan για το Navara EnGuard Concept.

      
TAG