Η Mercedes παρουσιάζει την πρώτη εκτός δρόμου E-Class! (+video)

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Mercedes δημιουργεί μια crossover/SUV έκδοση της E-Class, με τη νέα E-Class All-Terrain να ξεχωρίζει με την περιπετειώδη εμφάνισή της, το αυξημένο ύψος από το έδαφος, αλλά και τη στάνταρ τετρακίνηση.

Η εμφάνιση της νέας E-Class All-Terrain βασίζεται πάνω σε αυτή της στέισον έκδοσης του μοντέλου, στο αμάξωμα της οποίας η Mercedes έχει προσθέσει μια διαφορετική γρίλια, πιο off-road προφυλακτήρες με προστατευτικές ποδιές, περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά και ράγες οροφής.

Παράλληλα, η νέα Mercedes E-Class All-Terrain διαθέτει ως στάνταρ την ρυθμιζόμενη αερανάρτηση Air Body Control, η οποία προσφέρει έως και 35 χλστ. αυξημένη απόσταση από έδαφος, φθάνοντάς τη στα 156 χλστ.

Στάνταρ όπως προείπαμε είναι και η τετρακίνηση 4Matic, η οποία έχει ρυθμιστεί ειδικά για τις ανάγκες εκτός δρόμου κίνησης της E-Class All-Terrain, ενώ υπάρχουν και νέες ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών, που συνδυάζονται με ελαστικά για off-road χρήση.

Στα στοιχεία του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και η παρουσία του συστήματος Dynamic Select με 5 διαφορετικά set-up οδήγησης, ενώ υπάρχουν και ειδικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση.

Στους κινητήρες, η Mercedes συνδυάζει την E-Class All-Terrain μόνο με τον 2λιτρο turbodiesel κινητήρα των 194 ίππων ισχύος και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της εταιρείας. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

Η νέα Mercedes E-Class All-Terrain θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την επόμενη εβδομάδα, ώστε στη συνέχεια να διατεθεί στις αγορές ανά τον κόσμο.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Mercedes για τη νέα E-Class All-Terrain.

       
TAG