Το πρώτο SUV της Bentley τώρα και diesel!

Η Bentley παρουσιάζει την πρώτη diesel έκδοση της Bentayga, η οποία έρχεται με τον 4λιτρο V8 κινητήρα των 435 ίππων του κορυφαίου Audi SQ7.

Το νέο V8 μοτέρ της Bentayga διαθέτει διπλή υπερτροφοδότηση και παράλληλα, έναν ηλεκτρικό κομπρέσσορα, ώστε να φθάσει στα 435 άλογα ισχύος και στα 900 Nm ροπής.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του κινητήρα περιλαμβάνονται και μια σειρά από μέτρα όπως «παγίδα» ρύπων NOx, που μειώνει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου, μαζί και με σύστημα AdBlue, αλλά και φίλτρο μικροσωματιδίων πετρελαίου.

Το κιβώτιο με το οποίο η Bentley εφοδιάζει τη diesel Bentayga είναι το 8τάχυτο αυτόματο της ZF, το οποίο στέλνει όλη την παραπάνω ροπή και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η νέα Bentley Bentayga προσφέρει ένα εκρηκτικό 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα, όντας η υψηλότερη σε diesel SUV παγκοσμίως.

Μικροαλλαγές υπάρχουν και στην εμφάνιση που διαχωρίζουν την diesel Bentayga από τη βενζινοκίνητη W12 έκδοσή της, όπως η νέα πλήρως μαύρη εμπρόσθια γρίλια, τα λογότυπα «diesel» στα πλαϊνά, αλλά και οι νέες 4πλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω τμήμα. 
TAG