Νέο 7θέσιο SUV από τη Subaru με καινούργιο turbo boxer κινητήρα!

Η Subaru παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης ένα νέο 7θέσιο SUV, το οποίο ονομάζεται «Ascent» και μεταξύ άλλων διαθέτει και έναν νέο turbo boxer κινητήρα βενζίνης.

Το νέο πρωτότυπο Subaru Ascent δανείζεται τις γραμμές του από το περσινό πρωτότυπο Viziv-7, δείχνοντάς μας πιο ρεαλιστικά το τι πρέπει να περιμένουμε από το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε το 2018.

Οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μικρότερες από το Viziv-7, με το μήκος πάντως να αγγίζει τα 5,049 μέτρα και να το τοποθετεί στη μεγαλύτερη κατηγορία των SUV (πλάτος 1,989 μέτρα).

Στο εσωτερικό, το Ascent φέρει 3 σειρές καθισμάτων που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 7 επιβάτες, ενώ ξεχωρίζουν πάνω στο ταμπλό ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η επίσης hi-tech κεντρική κονσόλα. Ακόμα και στις πόρτες υπάρχουν οθόνες αφής για το χειρισμό των παραθύρων, των καθρεπτών κ.ο.κ.

Τεχνικά, το Ascent θα βασιστεί πάνω σε μια τροποποιημένη εκδοχή της νέας παγκόσμιας πλατφόρμας της Subaru που παρουσιάστηκε πέρυσι. Παράλληλα θα διαθέτει και έναν νέο turbo boxer κινητήρα με άμεσο ψεκασμό, για τον οποίο η ιαπωνική φίρμα δεν δίνει προς το παρόν περισσότερα στοιχεία για το ποιόν του.


Ως προς τη διάθεση του μοντέλου, η Subaru τονίζει ότι το Ascent θα κατασκευάζεται στις Η.Π.Α. και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στη Βόρεια Αμερική από το 2018, χωρίς να αναφέρει πιθανή πώλησή του και σε άλλες αγορές παγκοσμίως.
TAG