Νέο Audi RS 4 Avant με 450 άλογα και 0-100 σε 4,1 δλ.! (+video)

Τη νέα, 4η γενιά του κορυφαίου RS 4 Avant παρουσίασε η Audi, με το νέο μοντέλο να αποκτά biturbo TFSI μοτέρ 450 ίππων προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις.

Ο κινητήρας λοιπόν του νέου Audi RS 4 Avant είναι ο 2,9 λίτρων TFSI biturbo V6 των 450 ίππων και 600 Nm ροπής του VW Group, ο οποίος συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση quattro.

Οι επιδόσεις του είναι πολύ γρήγορες, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (280 χλμ./ώρα με το πακέτο RS Dynamic).

Η Audi έχει επίσης προβεί σε μια σειρά από επεμβάσεις που έχουν μειώσει το βάρος κατά 80 κιλά σε σχέση με πριν (1.790 κιλά), ενώ έχει εφοδιάσει το RS 4 Avant με την σπορ RS ανάρτηση, που μειώνει κατά 7 χλστ. την απόσταση από το έδαφος.

Προαιρετικά υπάρχει και ρυθμιζόμενη ανάρτηση, κεραμικά φρένα και ακόμη πιο σπορ RS τιμόνι. Στάνταρ είναι το σύστημα οδηγικών set-up Audi Drive Select.

Σχεδιαστικά, το νέο Audi RS 4 Avant ξεχωρίζει με το τονισμένο του αμάξωμα και ιδίως με τον «φουσκωμένο» εμπρόσθιο προφυλακτήρα, την σπορ γρίλια της μάσκας, τους πλατύτερους πλαϊνούς θόλους (κατά 30 χλστ.), τον πίσω διαχύτη με τις διπλές απολήξεις και την αεροτομή οροφής.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ζάντες 19 ή 20 ιντσών, ενώ υπάρχει και το χαρακτηριστικό Nagaro Blue (μπλε) εξωτερικό χρώμα, που θυμίζει το αντίστοιχο χρώμα του πρώτου RS 4 Avant του 1999.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει επίσης όλες οι απαραίτητες σπορ επεμβάσεις, με νέες επενδύσεις, τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, RS σπορ καθίσματα, καθώς και ένα νέο head-up display μπροστά από τον οδηγό, που απεικονίζει δυνάμεις G, ροπή και πίεση ελαστικών.


Η Audi θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του νέου RS 4 Avant μέσα στο φθινόπωρο. Η τιμή του νέου μοντέλου στη Γερμανία έχει οριστεί στα 79.800 ευρώ.

              
TAG