Μια super Mustang με 800 άλογα και carbon bodykit!

Θέλοντας να δημιουργήσει την απόλυτη Mustang, η βρετανική Clive Sutton έρχεται για να προσφέρει στο muscle car της Ford 800 ίππους, αλλά και μια πολύ αγριεμένη εμφάνιση με πολύ carbon στο αμάξωμά της.

Η βελτίωση της Clive Sutton ονομάζεται «CS800» και έρχεται ως συνέχεια της περσινής CS700 Mustang που είχε δημιουργήσει η βρετανική εταιρεία. Η παρουσίασή της έγινε σήμερα στο Μονακό.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο τι αλλάζει στη Mustang, αρχικά η Sutton προσφέρει στον 5λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης της Ford έναν κομπρέσσορα της Whipple και νέο intercooler. Αλλαγμένα είναι τα μπεκ, η εισαγωγή, αλλά και η εξάτμιση με πιο σπορ καταλύτη.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δύναμη του μοτέρ να ανέβει από τα 421 εργοστασιακά άλογα στα 800, διπλασιάζοντας σχεδόν την ισχύ του. Στις επιδόσεις, η Sutton δεν αναφέρει τα νούμερα των επιταχύνσεων, που πάντως αναμένονται εκρηκτικά.

Εκτός τώρα του κινητήρα, η CS800 Mustang διαθέτει ένα νέο carbon bodykit με εμπρόσθιο σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές, πίσω αεροτομή και διαχύτη, που της χαρίζουν μια πολύ αγριεμένη εμφάνιση. Εντυπωσιακό είναι και το καπό με την μεγάλη εισαγωγή.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ακόμη περισσότερο ανθρακόνημα, custom Recaro καθίσματα, αλλά και νέος κοντός επιλογέας από την Ford Performance. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με την ανάρτηση και την τοποθέτηση ρυθμιζόμενου -σε 3 σημεία- κιτ.


Σε ό,τι αφορά στο κόστος, η Sutton θα προσφέρει την CS800 Mustang με τιμή 64.950 λιρών Αγγλίας (77.500 ευρώ). Η βρετανική εταιρεία τονίζει ότι μπορεί να τοποθετήσει και μεμονωμένα τα τμήματα της βελτίωσης σε οποιαδήποτε Mustang.
TAG