Νέα Ford Mustang με 700 άλογα και κόστος βελτίωσης πάνω από 20.000 ευρώ!

Ο Βρετανός Clive Sutton παρουσιάζει τη δική του πρόταση για βελτίωση της Ford Mustang, που της προσδίδει 700 άλογα ισχύος και παράλληλα, αναβαθμίζει την εμφάνιση και τα οδηγικά της χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας με τον κινητήρα, ο 5λιτρος V8 της Mustang αποκτά κομπρέσσορα της Whipple, νέο intercooler, μεγαλύτερα μπεκ, τροχαλίες-ιμάντες και νέα εξαγωγή με 4πλές απολήξεις για να ανεβάσει την ισχύ του από τα 421 εργοστασιακά στα 700 άλογα.

Προς το παρόν η Clive Sutton δεν ανακοινώνει πόση βελτίωση υπάρχει στο πεδίο των επιδόσεων, αφού το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει δοκιμές μέτρησης των επιταχύνσεών του.

Εκτός τώρα του κινητήρα, η βελτιωμένη Mustang έχει και αρκετές αλλαγές στην ανάρτησή της, με νέα ελατήρια και αμορτισέρ της KW, που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και χαμηλού προφίλ ελαστικά, αλλά και μεγαλύτερα φρένα.

Εσωτερικά, ξεχωρίζουν στοιχεία όπως το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα και οι επενδύσεις από ανθρακονήματα. Επίσης, δίπλα ακριβώς από τον επιλογέα ταχυτήτων υπάρχει ο διακόπτης για το σύστημα που ρυθμίζει τον ήχο που φθάνει στο εσωτερικό από τις εξατμίσεις, με επιλογές Touring, Sport, Track και Custom.

Στο αισθητικό κομμάτι, η Clive Sutton προσφέρει ένα πλήρες body kit για την CS700, όπως ονομάζει τη βελτιωμένη της Mustang, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εμπρόσθιο σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή, που είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα.

Το τελικό κόστος όλων των παραπάνω βελτιώσεων έχει οριστεί στις 15.660 λίρες Αγγλίας (20.250 ευρώ) μαζί με την τοποθέτηση. Εναλλακτικά, υπάρχει επιλογή και για την CS500 με αύξηση της ισχύος στα 440 άλογα ή την CS350 για την Mustang με τον 2,3 λίτρων EcoBoost βενζινοκινητήρα και ισχύ 330 ίππων (από 317 εργοστασιακά).
TAG