Πλήρης αναβάθμιση για το νέο Dacia Duster (+video)

Η Dacia αποκάλυψε επίσημα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τη 2η γενιά του Duster, το οποίο έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

Σχεδιαστικά, όπως είχαμε δείξει και πριν λίγες ημέρες, το νέο Duster αποκτά μια σχεδίαση που δείχνει σαν εξέλιξη του προηγούμενου, προβάλλοντας για πρώτη φορά και έναν αισθητικό δυναμισμό.

Στο εσωτερικό, οι φωτογραφίες μας αποκαλύπτουν ένα αναβαθμισμένο ταμπλό, με μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων MediNav τοποθετημένη πιο ψηλά στην κονσόλα, περιστροφικά χειριστήρια για τον κλιματισμό και τριπλούς κεντρικούς αεραγωγούς.

Τα καθίσματα είναι επίσης νέα και επανασχεδιασμένα για καλύτερη άνεση και στήριξη του σώματος, ενώ τα υλικά είναι πιο ποιοτικά. Ενισχύσεις έχουμε και στον εξοπλισμό, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται κάμερα οπισθοπορείας, αερόσακοι οροφής, αυτόματα φώτα και πολλά άλλα.

Η Dacia θα προσφέρει το Duster με διάφορα μοτέρ, ξεκινώντας με τους δύο κινητήρες βενζίνης, τον 1,6 SCe των 115 ίππων και τον 1,2 TCe (turbo) των 125 ίππων, με μηχανικό κιβώτιο και επιλογές 4Χ2 και 4Χ4.


Στο diesel θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του 1,5 dCi κινητήρα των 90 (μόνο 4Χ2) και 110 ίππων (4Χ2 και 4Χ4), με τον τελευταίο να μπορεί να παραγγελθεί και με αυτόματο κιβώτιο. Τέλος, η έκδοση του 1,6 SCe κινητήρα βενζίνης θα προσφερθεί και με υγραέριο.

              
TAG