Πλήρης ανανέωση για τις Mercedes S-Class Coupe και Cabrio με μοτέρ έως και 630 ίππων! (+video)

Η Mercedes αποκάλυψε σήμερα την ανανεωμένη γενιά των κορυφαίων της κουπέ και κάμπριο, με τις νέες Mercedes S-Class Coupe και Cabrio να έρχονται για να προσφέρουν ακόμη περισσότερη τεχνολογία, δύναμη και πολυτέλεια.

Το πρώτο στοιχείο στο οποίο ξεχωρίζουν οι νέες S-Class Coupe και Cabrio είναι τα high-tech OLED φώτα τους, με ειδικά οργανικά λαμπάκια που προσφέρουν μια εντυπωσιακή παρουσία. Παράλληλα, υπάρχουν νέες ζάντες (σφυρήλατες στις AMG), αλλά και μια νέα γρίλια και «φρεσκαρισμένοι» προφυλακτήρες ειδικά για τις κορυφαίες Mercedes-AMG S 63 και S 65 Coupe και Cabrio.

Στο εσωτερικό, έχουν αναβαθμιστεί οι δύο ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment, υπάρχουν νέες επενδύσεις και χρώματα, touch διακόπτες στο τιμόνι και το σύστημα Energizing Comfort Control, που αλλάζει ανάλογα με τα θέλω των επιβατών τον κλιματισμό, τα φώτα, το άρωμα και τη λειτουργία μασάζ των καθισμάτων.

Η γκάμα των μοτέρ αποτελείται από τον 3λίτρο V6 των 367 ίππων της S 450 Coupe 4Matic και τον 4λιτρο biturbo V8 των S 560 Coupe και Cabrio με 460 άλογα ισχύος, 700 Nm ροπής και σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων (-8% σε κατανάλωση).

Η νέα AMG S 63 έκδοση φέρει για πρώτη φορά το ίδιο μοτέρ με την S 560, το οποίο συνδυάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση, ενώ έχει απόδοση 612 ίππων και 900 Nm ροπής. Το 0-100 έρχεται σε μόνο 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα με το AMG Driver's πακέτο (χωρίς ηλεκτρονικό περιοριστή) φθάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Η πιο ισχυρή έκδοση της γκάμας είναι η AMG S 65 με τον 6λιτρο V12 biturbo κινητήρα των 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς, προσφέροντας 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα.


Η Mercedes έχει προβεί σε πολλές βελτιώσεις και στην ενεργή ανάρτηση όλων των εκδόσεων, ενώ υπάρχουν περισσότερα από ποτέ συστήματα ασφαλείας. Το ντεμπούτο των ανανεωμένων Mercedes S-Class Coupe και Cabrio θα γίνει στις 12 του μήνα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

             
TAG