Η SEAT αποκαλύπτει το ισχυρότερο μοντέλο της ιστορίας της!

Τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου Leon CUPRA R έδωσε στη δημοσιότητα η SEAT πριν την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις 12 του μήνα, με το νέο μοντέλο να είναι το ισχυρότερο στην ιστορία της φίρμας.

Με βάση λοιπόν τις επίσημες ανακοινώσεις, το νέο SEAT Leon CUPRA R διαθέτει τον 2λιτρο TSI κινητήρα του VW Group, ο οποίος αποδίδει 310 άλογα όταν συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 300 άλογα όταν συνδυάζεται με το 6άρι αυτόματο DSG.

Παράλληλα, το νέο SEAT Leon CUPR R διαθέτει επεμβάσεις στην ανάρτησή του (αλλαγμένο εμπρόσθιο camper, νέα ενεργά αμορτισέρ) για να προσφέρει ακόμη πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, ενώ εφοδιάζεται με νέα εξάτμιση και φρένα με δαγκάνες Brembo.

Αισθητικά, ξεχωρίζουν στο αμάξωμα το carbon εμπρόσθιο σπόιλερ και πίσω αεροτομή, οι πλαϊνές ποδιές και ο νέος πίσω διαχύτης, τα καπάκια των καθρεπτών σε χάλκινο χρώμα και οι αντίστοιχου χρώματος ζάντες, αλλά και τα «φουσκωμένα» πλαϊνά φτερά.

Στο εσωτερικό, έχει προστεθεί αλκαντάρα στο σπορ τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν επενδύσεις ανθρακονήματος και στο χρώμα του χαλκού.


Η SEAT θα κατασκευάσει το νέο Leon CUPRA R αποκλειστικά μέχρι τα τέλη του έτους και σε 799 μονάδες. Το αυτοκίνητο θα προσφερθεί σε 3 μόνο χρώματα, μαύρο, γκρι και ματ γκρι.
TAG