H Mercedes φέρνει 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2020

Η Mercedes ετοιμάζει 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασιστούν στη C-Class (φωτό), την S-Class, τη GLA και τη GLC.
Σε συνέχεια της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης για επιδότηση των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, η Mercedes επιταχύνει τα σχέδιά της για μια νέα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, φέρνοντας 4 νέα μοντέλα του είδους μέχρι το 2020.

H πλατφόρμα της ηλεκτρικής Mercedes B-Class, θα αποτελέσει
τη βάση για το χτίσιμο του μικρότερου ηλεκτρικού νέου SUV.
Τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά της Mercedes θα είναι 2 σεντάν και 2 SUV, τα οποία θα βασιστούν στις Mercedes C-Class, S-Class, GLA και GLC. Τα κύρια τμήματά τους θα είναι τα ίδια με αυτά των τεσσάρων μοντέλων, όμως η σχεδίασή τους θα έχει μοναδικά στοιχεία, που θα τα καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμα ως πιο οικολογικά.

Εκτός των 4 ηλεκτρικών της Mercedes, αναμένουμε μέσα στο
2016 ένα ακόμη ηλεκτρικό της Daimler, το νέο smart electric.
Στο τεχνικό κομμάτι, τα δύο σεντάν και το μεγαλύτερο SUV θα βασιστούν πάνω σε μια νέα έκδοση της πισωκίνητης πλατφόρμας MRA της εταιρείας, η οποία είναι γνωστή στους κόλπους της Mercedes ως «MEA». Το μικρότερο SUV θα έχει μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας της ηλεκτρικής Mercedes B-Class.

Στο πεδίο των κινητήρων, η Mercedes εξελίσσει ήδη τους ηλεκτροκινητήρες in-house για τα 4 νέα αυτά μοντέλα, σε εκδόσεις από 102 έως 540 ίππους. Μια νέα γενιά μπαταρίων ιόντων-λιθίου από την Accumotive θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 400 χλμ. με μια μόνο φόρτιση.

Η παραγωγή των νέων μοντέλων αναμένεται να γίνεται στη Γερμανία, στα εργοστάσια της Βρέμης, του Σιντελφίνγκεν και του Ράστατ, ενώ η Mercedes έχει ήδη ανακοινώσει μια επένδυση ύψους 500 εκατ. ευρώ για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και στο εργοστάσιο του Αμβούργου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι, εκτός από τα 4 αυτά ηλεκτρικά, η Daimler ετοιμάζει να μας παρουσιάσει τη φετινή χρονιά και τη νέα γενιά του ηλεκτρικού smart fortwo, το οποίο για πρώτη φορά θα προσφερθεί και σε 4θυρη έκδοση (forfour).
TAG