Η Γερμανία δίνει 4.000 ευρώ έκπτωση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 3.000 ευρώ για υβριδικό

Χρηματικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού ή υβριδικού plug-in αυτοκινήτου ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας.
Την κρατική επιδότηση με αρκετά σημαντικές εκπτώσεις για την αγορά ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ανανέωσης του στόλου των αυτοκινήτων της χώρας με «πράσινα» μοντέλα.

Στόχος των Γερμανών είναι μέχρι το 2020 τα ηλεκτρικά
αυτοκίνητα στη χώρα να έχουν φθάσει τα 1.000.000 οχήματα.
Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο γνωστός μας Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble σε επίσημη συνέντευξη τύπου, για κάθε αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα δίνεται έκπτωση 4.000 ευρώ, ενώ για την αγορά υβριδικού plug-in (φόρτιση από πρίζα), 3.000 ευρώ.

Πρόκειται για επιδοτήσεις συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα προέλθουν κατά 50% από τους ίδιους τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων.

Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, όπως έχει δηλώσει και η ίδια η καγκελάριος Angela Merkel το Φεβρουάριο, είναι μέχρι το 2020 στη Γερμανία να κυκλοφορούν περί τα 1.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με στόχο το νούμερο αυτό να αυξάνεται συνεχώς από εκεί και πέρα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε από το 2017 μέχρι το 2020 θα επενδυθούν άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ, για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών που απαιτούνται κυρίως στο πεδίο της φόρτισης των ηλεκτρικών και των υβριδικών plug-in αυτοκινήτων.

Μέχρι σήμερα πάντως, στη γερμανική αγορά έχουν πωληθεί μόνο 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν κάθε χρόνο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα ξεπερνούν τα 3.000.000 οχήματα.
TAG