Η Suzuki θα ανακαλέσει το diesel Vitara για πρόβλημα με τις εκπομπές NOx

Σε ανάκληση των Vitara με τον 1,6 DDiS πετρελαιοκινητήρα θα προχωρήσει η Suzuki λόγω αυξημένων εκπομπών NOx.
Φαίνεται ότι το πρόβλημα με τις εκπομπές NOx (οξείδιο του αζώτου) δεν αποτελεί μόνο «προνόμιο» του Ομίλου VW, αφού και άλλοι κατασκευαστές προχωρούν σε ανάκληση diesel μοντέλων τους για το ίδιο πρόβλημα, με πιο πρόσφατη τη Suzuki που θα ανακαλέσει τα Vitara με τον 1,6 diesel κινητήρα.

Στην ανάκληση της Suzuki θα εμπλακούν και τα SX4 S-Cross
που διαθέτουν τον ίδιο 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα.
Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία 630.000 αυτοκίνητα της Audi, της VW, της Opel, της Mercedes και της Porsche βρίσκονται σε εθελοντικό πρόγραμμα ανάκλησης, αφού οι αρχές της χώρας ανακάλυψαν ότι τα μοντέλα αυτά είχαν μεγαλύτερες εκπομπές NOx από τις κανονικές.

Πλέον, στη λίστα των παραπάνω εταιρειών προστίθεται και η Suzuki, η οποία υποσχέθηκε να ανακαλέσει μοντέλα της με τον 1,6 DDiS turbodiesel κινητήρα, για το ίδιο πρόβλημα.

Τα μοντέλα που θα εμπλακούν στην ανάκληση είναι κυρίως Suzuki Vitara, αλλά και SX4
S-Cross. Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσει η ανάκληση, ποια μοντέλα ακριβώς εμπλέκονται κ.ο.κ.

Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι ο 1,6 DDiS είναι ουσιαστικά ο 1,6 λτ. MultiJet πετρελαιοκινητήρας της Fiat, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε αντίστοιχη αντίδραση και από την πλευρά της ιταλικής εταιρείας. Επίσης, είναι δεδομένο ότι η Suzuki θα ζητήσει από τη Fiat και κάποιου είδους αποζημίωση για την ανάκληση του κινητήρα που αγοράζει, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το όλο θέμα...

Πηγή: autoevolution
TAG