Η Opel αποκαλύπτει το μεγαλύτερό της SUV

Μετά τα Mokka Χ και Crossland X, η Opel προσθέτει στη γκάμα της το νέο Grandland X, το οποίο θα έρθει στα τέλη του έτους για να πάρει τη θέση του ως το μεγαλύτερο SUV της γερμανικής εταιρείας.

Το νέο Opel Grandland X έχει διαστάσεις που το τοποθετούν λίγο πιο πάνω από τα μικρομεσαία SUV, με μήκος που αγγίζει τα 4.477 χλστ., πλάτος 1,844 μέτρα, ύψος 1.636 χιλιοστά και μεταξόνιο 2,675 μέτρων.

Σχεδιαστικά, το Grandland X βασίζεται πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της Opel, έχοντας ένα στρογγυλεμένο αμάξωμα, με μεγάλη εμπρόσθια γρίλια και μακρόστενα μοντέρνα φώτα εμπρός-πίσω.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση θυμίζει έντονα αυτή του Opel Astra αλλά και του Mokka X, με την κεντρική οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων να ξεχωρίζει. Η Opel υπόσχεται επίσης πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες, με πορτ-μπαγκάζ 514 λίτρων.

Προς το παρόν οι Γερμανοί δεν ανακοινώνουν ποια θα είναι τα μοτέρ του νέου Grandland X, ωστόσο αποκαλύπτουν ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει το σύστημα Grip Control που προέρχεται από την «μαμά» PSA Peugeot-Citroen και αυξάνει την πρόσφυση των εμπρός τροχών σε σαθρά εδάφη.


Η Opel ανακοινώνει επίσης ότι στη φαρέτρα του νέου μοντέλου θα υπάρχουν μια σειρά από συστήματα ασφαλείας, όπως Αυτόματη Πέδηση, Σύστημα που προειδοποιεί τον οδηγό για κόπωση, Ενεργό cruise control που μπορεί να αναγνωρίζει και πεζούς, καθώς και πολλά άλλα.
TAG