Η Opel αποκαλύπτει το νέο της SUV Crossland X

Με το νέο Crossland X η Opel λανσάρει ένα δεύτερο compact SUV που τοποθετείται δίπλα στο γνωστό μας Mokka X, ως το πιο αστικό SUV της γερμανικής φίρμας.

Το Opel Crossland X έχει ελαφρώς μικρότερο μήκος από ό,τι το Mokka X (4,212 μέτρα έναντι 4,275), ενώ παράλληλα είναι πιο κοντό σε ύψος κατά 70 χλστ. και δεν θα έχει τετρακίνηση.

Στόχος του είναι να αποτελέσει τον απευθείας αντίπαλο μοντέλων όπως το Renault Captur, το Peugeot 2008 και το Nissan Juke, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει χτιστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του 2008, ως μέρος της συμφωνίας Opel με PSA Peugeot-Citroen.

Αισθητικά, οι γραμμές του Crossland X είναι άκρως μοντέρνες, με ένα αμάξωμα που διαθέτει πολλές καμπύλες, εμπρός μέρος που θυμίζει αυτό του Mokka X, αλλά και μοντέρνο πίσω μέρος, που κάνει το ίδιο τρικ της οροφής με τη χρωμιωμένη λωρίδα, όπως στο Opel ADAM.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι αρκετά γνώριμη από τα νέα Astra & Mokka X, με την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment να παραμένει ψηλά στο κέντρο του ταμπλό. Διαφέρει η σχεδίαση των αεραγωγών και του πίνακα οργάνων, ενώ υπάρχει και μια πρακτική θήκη στην κονσόλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος της αυξημένες πρακτικότητας εντάσσεται και η παρουσία στοιχείων όπως τα συρόμενα πίσω καθίσματα (κατά 150 χλστ.), αλλά και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα από 410 έως 520 λίτρα (ανάλογα με τη θέση του καθίσματος).

Στα υπόλοιπα στοιχεία του νέου Opel Crossland X, η γερμανική εταιρεία δεν ανακοινώνει προς το παρόν τους κινητήρες του, ωστόσο αναμένεται να δούμε σε αυτό τον νεότερο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα των 105 ίππων, αλλά και τον 1,6 CDTI με τα 110 και 136 άλογα της Opel.


Περισσότερα για το νέο μοντέλο θα έχουμε μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Το λανσάρισμά του θα γίνει αμέσως μετά, ώστε να συμπληρωθεί και από ένα ακόμη νέο SUV, το Grandland X, ως μέρος του πλάνου επίθεσης της Opel με 7 νέα μοντέλα το 2017.
TAG