Έρχεται στα τέλη του 2017 το νέο VW T-Roc!

Η VW βάζει στην παραγωγή το πρωτότυπο T-Roc του 2014 και στα τέλη του 2017 θα ξεκινήσει τη διάθεσή του εντάσσοντάς το στη γκάμα ως την SUV έκδοση του VW Golf.

Όπως γράψαμε το Νοέμβριο η VW θα φέρει μέσα στη χρονιά το νέο μικρομεσαίο της SUV βασισμένο πάνω στο πρωτότυπο T-Roc και πλέον, νέες πληροφορίες από την Πορτογαλία το επιβεβαιώνουν μεταδίδοντας ότι η εταιρεία θα προσλάβει 1.500 εργαζομένους για το εργοστάσιό της στην πόλη Παλμέλα της χώρας, όπου θα κατασκευάζεται το νέο μοντέλο.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο θα φέρει τις γραμμές του πρωτότυπου, με τη σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος και της καμπίνας να γίνονται λίγο πιο συντηρητικές, ώστε να ενταχθεί με επιτυχία στη γκάμα της VW.

Τεχνικά, το νέο VW T-Roc θα βασιστεί πάνω στη γνωστή MQB πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen, σε προσθιοκίνητη, αλλά και τετρακίνητη (με τετρακίνηση 4Motion) εκδοχή.

Οι κινητήρες του θα είναι ο 1.400άρης TSI τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της VW με 6τάχυτο μηχανικό και 7τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο, ενώ στους diesel, η TDI γκάμα θα εκπροσωπηθεί αρχικά μόνο με το 2λιτρο μοτέρ του είδους.


Περαιτέρω στοιχεία για το νέο μοντέλο αναμένουμε να μάθουμε στις αρχές Μαρτίου, αφού πιθανότατα η VW θα μας δώσει μια πρώτη γεύση από αυτό στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Στην τελική του μορφή το νέο T-Roc αναμένεται να το δούμε το Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ώστε αμέσως μετά να μπει στην παραγωγή.
TAG