Αποκάλυψη για το ανανεωμένο VW Golf με νέο 1.500άρη TSI 130 και 150 ίππων (+video)

H VW παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη γενιά του 7ης γενιάς Golf, χαρίζοντας στο μικρομεσαίο μοντέλο μια ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, αλλά και κυρίως, περισσότερα στοιχεία τεχνολογίας σε ασφάλεια και εσωτερικό.

Η ανανέωση του VW Golf έρχεται 4 χρόνια μετά το λανσάρισμα του Golf VII και αρχικά, σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, ξεχωρίζει η προσθήκη στη γκάμα του νέου 1,5 λίτρων TSI Evo βενζινοκινητήρα, με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων και ισχύ 130 και 150 ίππων.

Η μέση κατανάλωση και στις δύο περιπτώσεις είναι αρκετά χαμηλή, με τη VW να ανακοινώνει για τα 150 άλογα μέση τιμή 4,9 λτ./100 χλμ. (εκπομπές CO2 110 γρ./χλμ.) και για τα 130 άλογα, 4,6 λτ./100 χλμ. (εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ.).

Αλλαγές υπάρχουν και στο κορυφαίο κομμάτι της γκάμας εκεί όπου το ανανεωμένο VW Golf GTI έρχεται με 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης 230 ίππων, ενώ το ανανεωμένο VW Golf GTI Performance αποδίδει πλέον 245 άλογα.

Στα κιβώτια, η VW αντικαθιστά το 6τάχυτο αυτόματο DSG, με μια νέα εκδοχή του γνωστού 7τάχυτου επίσης αυτόματου διπλού συμπλέκτη DSG κιβωτίου.

Εκτός τώρα από το μηχανικό κομμάτι, σχεδιαστικά λίγες είναι οι αλλαγές που έχουν κάνει οι άνθρωποι της VW, «φρεσκάροντας» τους προφυλακτήρες, προσθέτοντας νέα LED πίσω φώτα και πλήρως LED εμπρόσθια, αλλά και δημιουργώντας μια νέα γκάμα χρωμάτων αμαξώματος και ζαντών αλουμινίου.

Στο εσωτερικό, ο high-tech χαρακτήρας τονίζεται με την προσθήκη του νέου, πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3 ιντσών Active Info Display, αλλά και μιας μεγάλης οθόνης 9,2 ιντσών για το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων, που μπορεί να χειριστεί και από απόσταση μέσω ειδικών κινήσεων του χεριού.


Οι αλλαγές στο ανανεωμένο Golf ολοκληρώνονται με την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας του, αφού έχει προστεθεί μεταξύ άλλων το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Traffic Jam Assist (παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού, του γκαζιού και των φρένων σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα), αλλά και μια σειρά άλλα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.


Σε ό,τι αφορά τέλος στη διάθεση του αυτοκινήτου, η VW θα προσφέρει το ανανεωμένο Golf μέσα στο Δεκέμβριο. Η ανανεωμένη ηλεκτρική του εκδοχή θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, προσφέροντας περισσότερη αυτονομία κίνησης σε σχέση με την τωρινή.

Δείτε το επίσημο βίντεο της VW για το ανανεωμένο Golf.

       
TAG