Η Hyundai αποκαλύπτει ένα νέο πρωτότυπο pick-up

Για μια ακόμη φορά η Hyundai πειραματίζεται με τη δημιουργία ενός νέου pick-up, αφού η εταιρεία αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο το νέο Creta STC.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Hyundai παρουσιάζει σε πρωτότυπη μορφή ένα pick-up, αφού το 2015 στο Ντιτρόιτ η κορεάτικη εταιρεία είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Santa Cruz, για το οποίο υπάρχουν σχέδια παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτότυπο pick-up, αυτό βασίζεται πάνω στο SUV Hyundai Cretaix25) που δεν πωλείται στην Ευρώπη, έχοντας ένα μακρύτερο αμάξωμα 4,65 μέτρων για να προστεθεί η καρότσα.

Από πλευράς σχεδίασης, εντύπωση προκαλεί η πολύ μοντέρνα σχεδίαση της καμπίνας, με τη μαύρη κολώνα που σε συνδυασμό με τα σκούρα τζάμια, δημιουργεί ένα όμορφο οπτικό εφέ αιώρησης.

Παράλληλα, παρότι η Hyundai ανακοινώνει ότι η καμπίνα του αυτοκινήτου θα είναι ευρύχωρη, η επιλογή για τις πλαϊνές πόρτες είναι αυτή των αντικριστικά ανοιγόμενων θυρών, με την πίσω να έχει πολύ μικρότερη επιφάνεια από την μπροστινή, και όχι η πιο πρακτική με τις «κανονικές» πόρτες ενός διπλοκάμπινου.

Πάντως για να τονίσει και το νεανικό του χαρακτήρα (η Hyundai λέει ότι το pick-up θα απευθυνθεί σε πιο νεανικό κοινό, για δραστηριότητες, εκδρομές κ.λπ.), η εταιρεία έχει τοποθετήσει στην καρότσα ένα σετ ηχείων, παροχή για ρεύμα, αλλά και αρκετούς χώρους για μικροαντικείμενα.


Ως προς την παραγωγή του μοντέλου, προς το παρόν η Hyundai δεν ανακοινώνει το τι έχει στο μυαλό της, ωστόσο είναι δεδομένο ότι μετά και το Creta SRT, στο άμεσο μέλλον θα δούμε το νέο pick-up των κορεατών.
TAG