Έρχονται τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα και τα ΚΤΕΟ!

Μπορεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης να έφερε πίσω κάποια πράγματα, ωστόσο φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών η αποστολών των προστίμων για τους οδηγούς που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι ή δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από κυβερνητικές πηγές, τα συναρμόδια υπουργεία και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται στη τελική φάση διασταύρωσης των στοιχείων. Στα τέλη του μήνα υπολογίζεται ότι όλα θα είναι έτοιμα ώστε οι παραβάτες να λάβουν τις ειδοποιήσεις πληρωμής.

Με βάση τις εκτιμήσεις, τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς δρόμους είναι περίπου 700.000, ενώ εκείνα που δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. Έτσι, από την επιβολή προστίμων το κράτος προσδοκά να εισπράξει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ως προς το ύψος των προστίμων, οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 250 ευρώ, ενώ όσοι δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, 150 ευρώ.

Ειδικά για τα ανασφάλιστα οχήματα, τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Αν κάποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει το ειδοποιητήριο, πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει πως είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής μιας σειράς επιπλέον κυρώσεων (αφαίρεση πινακίδων και άδειες κυκλοφορίας ή ακόμη και φυλάκιση).
TAG