Τον Μάρτιο το πρώτο VW Golf SUV!

Η VW θα παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή τον ερχόμενο Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρώτο Golf SUV, το οποίο θα επηρεαστεί από το πρωτότυπο T-Roc του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό τύπο, το Golf SUV θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Tiguan και πάνω από το πρώτο Polo SUV, που επίσης η VW θα παρουσιάσει μέσα στην επόμενη διετία.

Στην παραγωγή το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2017 και η ονομασία του αναμένεται να είναι «T-Roc», η ίδια δηλαδή με αυτή του πρωτότυπου.

Τεχνικά, το νέο μοντέλο θα βασιστεί φυσικά στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW (Golf, Passat, Leon, A3, TT, Octavia κ.λπ.) έχοντας όμως μήκος ελάχιστα κάτω από τα 4,2 μέτρα. Παράλληλα, παρότι το πρωτότυπο ήταν 3θυρο, το μοντέλο παραγωγής θα είναι 5θυρο.

Στους κινητήρες, αναμένουμε όλα τα γνωστά μοτέρ του Golf με αρχική επιλογή τον 3κυλινδρο 1.000άρη turbo της VW, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει στη γκάμα του και η top έκδοση με τον 2λιτρο TSI του Golf GTI.


Θα υπάρχουν επίσης υβριδικές (plug-in) και ηλεκτρικές επιλογές, ενώ οι πιο εμπορικές του εκδόσεις θα είναι δικίνητες, με την τετρακίνηση να συνοδεύει τα μεγαλύτερα μοτέρ.

Πηγή: Autocar
TAG