Η Skoda Superb και σε υβριδική!

Η τσέχικη φίρμα θα επεκτείνει τη γκάμα της Superb με μια υβριδική έκδοση που θα δούμε σε 2 χρόνια από τώρα, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει από πρίζα και θα προσφέρει πολύ χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της μητρικής VW, η Skoda θα προικίσει την ναυαρχίδα της, τη Superb, με μια νέα plug-in hybrid έκδοση. Έτσι από το 2019 το μεγάλο μοντέλο της εταιρείας θα αποκτήσει την υβριδική τεχνολογία που είδαμε στο Passat GTE.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο της VW είναι ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο με 1,4 TSI κινητήρα βενζίνης 156 ίππων, που συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων. Ο τελευταίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον σφόνδυλο και σε ένα ειδικά τροποποιημένο 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

O ηλεκτροκινητήρας μπορεί να επικουρεί το έργο του βενζινοκινητήρα, αλλά μπορεί να κινεί και αμιγώς ηλεκτρικά το Passat (μέχρι 130 χλμ./ώρα ταχύτητα και για απόσταση μέχρι 50 χλμ.). Σαν αποτέλεσμα, η VW υπόσχεται για το πιο «πράσινο» Passat μέση κατανάλωση 1,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 39 γρ./χλμ.

Πάντως, οι οικολογικές ανησυχίες της Skoda δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς, μέχρι το 2025, η εταιρεία θα λανσάρει 4 ακόμη νέα άκρως οικολογικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

TAG