Νέο Opel Mokka X με καινούργιο 1.400άρη turbo 152 ίππων

Η Opel ανανεώνει εκ βάθρων το Mokka, το οποίο με πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, το εσωτερικό, αλλά και τους κινητήρες του, έρχεται για να τονώσει την παρουσία του στην κατηγορία των μικρών SUV.

To πρώτο που αλλάζει στην ανανεωμένη γενιά του Mokka είναι η προσθήκη στην ονομασία του γράμματος «X», το οποίο από εδώ και πέρα θα συνοδέψει κάθε νέο SUV και Crossover της Opel.

Σχεδιαστικά από την άλλη, το νέο Opel Mokka X αλλάζει αρκετά το εμπρόσθιο τμήμα του, αποκτώντας μια εντελώς νέα χρωμιωμένη γρίλια, νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED, αλλά και πλήρως αλλαγμένο προφυλακτήρα, με περισσότερο μέταλλο και λιγότερο μαύρο πλαστικό.

Στο πλάι διακρίνονται οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, ενώ πίσω ξεχωρίζουν οι πιο μοντέρνοι προβολείς, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές σε σχέση με το προ-ανανέωσης μοντέλο.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί βλέπουμε έναν σημαντικά αναβαθμισμένο θάλαμο, με ολοκαίνουργια εικόνα που προέρχεται από το αντίστοιχο τμήμα του νέου Opel Astra, αλλά και μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής 7 ή 8 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στη συνδεσιμότητα, το Mokka θα προσφέρει πλέον το νεότερο IntelliLink σύστημα infotainment της Opel, με μια σειρά από διευρυμένες λειτουργίες και εφαρμογές, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Στο πεδίο των κινητήρων, ξεχωρίζει η παρουσία ενός νέας γενιάς 1.400άρη βενζινοκινητήρα turbo με άμεσο ψεκασμό, που προέρχεται από το Astra. Η απόδοση του κινητήρα αυτού είναι 152 ίπποι (πριν είχαμε 1,4 turbo με 120 και 140 ίππους) και η Opel θα τον προσφέρει με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και αυτόματη τετρακίνηση.

Στους diesel από την άλλη, το Mokka συνεχίζει με τον ισχυρό 1.600άρη CDTI των 136 ίππων, αλλά και με την έκδοση του ίδιου κινητήρα με 110 άλογα.
TAG