Η Toyota κλείνει τη θυγατρική της Scion!

Με πολύ χαμηλές πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, η Toyota σταματά τη διάθεση της μάρκας της Scion οριστικά τον Αύγουστο.
Σε μια ανακοίνωση-έκπληξη, η Toyota έκανε επίσημα γνωστό ότι σταματά από τον Αύγουστο τη θυγατρική της μάρκα Scion, η οποία δραστηριοποιούνταν τα τελευταία 13 χρόνια στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

Ανάμεσα στα μοντέλα που η Scion διαθέτει στη γκάμα της
είναι και το κουπέ FR-S, που βασίζεται πάνω στο Toyota GT86.
Η Scion δημιουργήθηκε από την Toyota το 2003 για να απευθυνθεί κυρίως στους νεαρούς σε ηλικία αγοραστές των Η.Π.Α. και το Καναδά. Τα αυτοκίνητά της, ενώ αρχικά βασίζονταν πάνω σε μοντέλα της Toyota με εντελώς διαφορετικό design, τα τελευταία χρόνια ήταν ως επί το πλείστον κάποια αυτοκίνητα της ιαπωνικής φίρμας με διαφορετικό λογότυπο.

Πλέον, 13 χρόνια μετά τη δημιουργία της, η Toyota πήρε την απόφαση να κλείσει τη Scion, λόγω της πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας, αλλά και παράλληλα, της στροφής της Toyota προς πιο σπορτίφ μοντέλα, που ουσιαστικά καθιστούσε την ύπαρξη της Scion μη χρειαζούμενη.

Από τον Αύγουστο και μετά, τα μοντέλα της Scion θα ενταχθούν στη γκάμα της Toyota στις Η.Π.Α., κυρίως τα νεότερα iA (Yaris sedan) και iM (Auris), ενώ το κουπέ tC θα σταματήσει τη διάθεσή του.

Τονίζουμε ότι σε αυτή της την πορεία των 13 ετών, η Scion ξεπέρασε τις 1.000.000 πωλήσεις, έχοντας σαν χειρότερη χρονιά το 2010 με 49.271 αυτοκίνητα. Το 2015, η Scion έκλεισε και πάλι χαμηλά, στις 56.167 πωλήσεις.
TAG