Επίθεση της Opel το 2017 με 7 ολοκαίνουργια μοντέλα!

Η επόμενη χρονιά θα είναι η πιο «γεμάτη» στην ιστορία της Opel, αφού η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει 7 ολοκαίνουργια μοντέλα, έχοντας ως στόχο να ηγηθεί στις πωλήσεις της Ευρώπης.

Το πρώτο νέο μοντέλο της Opel θα ονομαστεί «Crossland X» και θα είναι ένα νέο μικρό crossover, μικρότερο από το Mokka X, το οποίο όμως θα προσφέρει άνετους χώρους και αρκετή πρακτικότητα. Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο θα θυμίζει το ADAM, ενώ η πλατφόρμα του θα είναι η ίδια με αυτή των επόμενων Peugeot 2008 και Citroen C3 Picasso.

Ως απόρροια της συνεργασίας μεταξύ Opel και PSA Peugeot-Citroen, θα δούμε επίσης το 2017 ένα ακόμη νέο SUV, το οποίο θα είναι «αδελφό» μοντέλο του Peugeot 3008 και θα τοποθετηθεί στη μικρομεσαία κατηγορία δίπλα από το Nissan Qashqai.

Στο κομμάτι των οικογενειακών μοντέλων, η Opel θα μας φέρει το 2017 και τη δεύτερη γενιά του Insignia, το οποίο θα είναι ολικά αναβαθμισμένο έχοντας 3 διαφορετικά αμαξώματα: Το 5θυρο που θα ονομαστεί Insignia Grand Sport, το στέισον Insignia Sports Tourer και το crossover Insignia Country Tourer.

Νέο μοντέλο θα έχουμε και στο πεδίο των ηλεκτρικών, εκεί όπου η Opel θα λανσάρει τον Μάιο/Ιούνιο το νέο μικρό ηλεκτρικό Ampera-e, το οποίο αναμένεται να έχει αυτονομία με μία φόρτιση πάνω από 500 χιλιόμετρα (η περισσότερη σε ηλεκτρικό).


Τέλος, το 7ο νέο μοντέλο της Opel για το 2017 θα είναι η νέα γενιά του επαγγελματικού Van Opel Vivaro.

Στόχος όλων των παραπάνω είναι η Opel να κερδίσει πωλήσεις στην αγορά της Ευρώπης και να γυρίσει στο δρόμο του κέρδους, ύστερα από πολλά χρόνια απωλειών. Ήδη, τους πρώτους 9 μήνες του 2016 και βοηθούμενη από τη νέα γενιά του Astra, η Opel εμφανίζει αύξηση των πωλήσεών της στην Ευρώπη κατά 5,2% στα 895.000 αυτοκίνητα.
TAG