Για δεύτερη σερί χρονιά η Porsche κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής

Η Porsche είναι ο Πρωταθλητής για το 2016 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής, μετά τη νίκη της στον αγώνα της Σανγκάη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Porsche κατέκτησε το Πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα αναδειχθεί νικήτρια και τις δύο αυτές χρονιές στις 24 ώρες του Λε Μαν, καταφέρνοντας να πάρει τον τίτλο έναν αγώνα πριν το τέλος του Πρωταθλήματος (μένουν οι 6 ώρες του Μπαχρέιν στις 19 του μήνα).

Εκτός από τον τίτλο των κατασκευαστών, η Porsche προηγείται και σε αυτόν των οδηγών, με την τριάδα Lieb, Jani και Dumas να έχει 152 βαθμούς, έναντι 135 βαθμών των Kobayashi, Konway, Sarrazin της Toyota. Για να χάσει τον τίτλο, θα πρέπει η τριάδα της Toyota να νικήσει ή να είναι 2η στον τελευταίο αγώνα και αυτή της Porsche να είναι εκτός 10άδας.

Ως προς τους ανταγωνιστές της στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, μετά την Porsche που έχει ήδη 301 βαθμούς, ακολουθεί η Audi με 222 και η Toyota με 207. Για την Audi αυτό είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα, εν όψει και της σεζόν του 2017 που θα είναι η τελευταία χρονιά εμπλοκής της στο Πρωτάθλημα.
TAG