Έρχεται η «οικογενειακή» Mercedes-AMG GT!

Η Mercedes φαίνεται ότι ετοιμάζεται να διευρύνει τη γκάμα των επιλογών της κορυφαίας AMG GT, φέρνοντάς μας σε μια τριετία από σήμερα την πρώτη 4πορτη-κουπέ κορυφαία Mercedes.

Με το νέο μοντέλο η Mercedes θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Porsche Panamera και από πλευράς εμφάνισης, θα έχουμε ένα αυτοκίνητο που θα βασιστεί φυσικά πάνω στον αμάξωμα της AMG GT, ουσιαστικά επιμηκύνοντάς το, όπως μπορείτε να δείτε και στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Από εκεί και πέρα, η νέα Mercedes-AMG GT 4, όπως πιθανότατα θα ονομάζεται το νέο μοντέλο, θα φέρει μια ισχυρότερη έκδοση του νεότερου 4λιτρου biturbo V8 κινητήρα βενζίνης της AMG GT, με ισχύ που αναμένεται να ξεπερνά τα 600 άλογα.

Φυσικά, όπως και η γνωστή μας Mercedes-AMG GT, έτσι και η GT 4 θα είναι πισωκίνητη,  έχοντας και το γνωστό αυτόματο-σειριακό AMG Speedshift κιβώτιο της Mercedes-AMG, που θα προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις.

Περισσότερα σε κάθε περίπτωση για τη νέα Mercedes-AMG GT 4 θα γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, μέχρι και το 2019 που αναμένεται η γερμανική εταιρεία να ξεκινήσει την παραγωγή της.

Πηγή: Autocar, Εικόνες: Theophilus Chin
TAG