Επίσημη αποκάλυψη του νέου 3008, του αντί-Qashqai της Peugeot!

Με εντελώς νέο αμάξωμα, πιο υπερυψωμένο και πιο μοντέρνο σχεδιαστικά, αποκαλύπτεται το νέο Peugeot 3008.
Η Peugeot αποκάλυψε σήμερα τη νέα, δεύτερη γενιά του 3008, το οποίο θα αλλάξει ρώτα και θα αποτελέσει ένα καθαρόαιμο crossover, ώστε να αντιπαρατεθεί με μοντέλα όπως το Qashqai της Nissan.

Η σχεδίαση του νέου Peugeot 3008 το τοποθετεί απευθείας
στην κατηγορία των μικρομεσαίων Crossover/SUV.
Το νέο 3008 μόνο ονομαστικά μοιάζει με τον προκάτοχό του, αφού αρχικά και σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή του, το γαλλικό μοντέλο αποκτά ένα πιο υπερυψωμένο αμάξωμα, με λιγότερες σε εμβαδόν γυάλινες επιφάνειες, ράγες οροφής, αλλά και πολύ μοντέρνα εμπρόσθια φωτιστικά, που παραπέμπουν σε αυτά του Peugeot 2008.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Peugeot 3008 μεγαλώνει, φθάνοντας σε μήκος τα 4.450 χλστ., με μεταξόνιο 2.690 χλστ.. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσωτερικών χώρων, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ έχει μεγαλώσει κατά 90 λτ., φθάνοντας στα 520 λτ. συνολικά.
Το εσωτερικό εφαρμόζει μια νέα και πολύ μοντέρνα σχεδίαση,
με καινούργιο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο 3008 έχει μεγαλώσει σε
μήκος και έχει μακρύτερο μεταξόνιο, προς όφελος των χώρων.
Σχεδιαστικά, το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί παρουσιάζοντάς μας την επόμενη γενιά των i-Cockpit θαλάμων της Peugeot, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών στο πάνω τμήμα του ταμπλό και 8 ιντσών οθόνη αφής στην κονσόλα για το σύστημα πολυμέσων.

Τεχνικά, η Peugeot βασίζει το 3008 πάνω στη νεότερη EMP2 πλατφόρμα, η οποία εκτός της ακαμψίας, πριμοδοτεί και το βάρος του, μειώνοντάς το έως και κατά 100 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Στους κινητήρες, έχουμε 2 turbo βενζίνης και 4 πετρελαίου μοτέρ. Στους πρώτους, συναντούμε τον 1,2 turbo των 130 ίππων και τον 1,6 turbo με 165 άλογα, ενώ στους diesel, υπάρχουν οι γνωστοί 1,6 BlueHDi με 100 και 120 PS, αλλά και ο 2λιτρος BlueHDi με 150 και 180 ίππους.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του νέου 3008 ξεχωρίζει και η δυνατότητα επιλογής ενός αναδιπλούμενου ηλεκτρικού scooter ή ενός αναδιπλούμενου ηλεκτρικού ποδηλάτου, που έχουν σχεδιαστεί για να χωρούν ακριβώς στο χώρο αποσκευών, φορτίζοντας μάλιστα τις μπαταρίες τους όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα κάνει το ντεμπούτο του, το νέο Peugeot 3008 θα το δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στα τέλη της χρονιάς.
TAG