Έρχεται το 2017 το νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Opel!

Το νέο ηλεκτρικό Opel Ampera-e θα έρθει τον επόμενο χρόνο με compact διαστάσεις και προσιτή τιμή αγοράς.
Η Opel ανακοίνωσε επίσημα ότι θα λανσάρει στην Ευρώπη το 2017 ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο με compact διαστάσεις και προσιτή τιμή, το οποίο θα ονομάζεται «Ampera-e».

Το Ampera-e θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 203 ίππων,
έχοντας αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση πάνω από 320 χλμ.
Το νέο Opel Ampera-e θα βασιστεί πάνω στο Chevrolet Bolt, διαθέτοντας το ίδιο compact αμάξωμα 1 όγκου με αλλαγμένη την εμπρόσθια μάσκα και τον προφυλακτήρα, όπως και τα πίσω φωτιστικά, που θα φέρουν το αυτοκίνητο πιο κοντά στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel.

Εσωτερικά, αναμένεται επίσης να μεταφερθεί ο θάλαμος του Bolt, με την εταιρεία να υπόσχεται διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με smartphones. Παράλληλα, παρά τις compact διαστάσεις, η Opel υπόσχεται χώρους για 5 επιβάτες και πρακτικό πορτ-μπαγκάζ, λόγω της τοποθέτησης των μπαταριών κάτω από το πάτωμα.

Επιπλέον αυτών, η Opel ανακοινώνει ότι το νέο Ampera-e θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση από τα τωρινά ηλεκτρικά (το Bolt ξεπερνά τα 320 χλμ.), ενώ παράλληλα η τιμή του θα είναι πιο προσιτή.

Σε ό,τι αφορά τέλος στα τεχνικά του στοιχεία, παρότι η Opel δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το μοντέλο, με βάση τα όσα γνωρίζουμε από το «αδελφό» Bolt, αναμένουμε ηλεκτροκινητήρα ισχύος 203 ίππων και ροπής 360 Nm, με 0-100 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ. και τελική ταχύτητα 145 χλμ./ώρα. 
TAG