Στην Τουρκία θα κατασκευάζεται το νέο μικρό crossover της Toyota!

Το νέο μικρό crossover της Toyota θα παρουσιαστεί το Μάρτιο, ώστε στα τέλη του έτους να ξεκινήσει η κατασκευή του στην Τουρκία.
Η Toyota επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει στις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση της Γενεύης το νέο της μικρό crossover, που θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο C-HR και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Sakarya (Σαγγάρια) της Τουρκίας!

Το μοντέλο παραγωγής θα βασιστεί πάνω στο δυναμικό
πρωτότυπο Toyota C-HR της Έκθεσης της Φρανκφούρτης.
Η παραγωγή του νέου μικρού crossover στο εργοστάσιο της Toyota στην Τουρκία θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς και τεχνικά, το αυτοκίνητο θα βασιστεί πάνω στη νεότερη πλατφόρμα TNGA της μάρκας, στην οποία βασίζεται και το καινούργιο Prius.

Από πλευράς σχεδίασης, αναμένεται να δούμε πολλά κοινά στο μοντέλο παραγωγής με το πρωτότυπο C-HR της περσινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, χωρίς πάντως προς το παρόν η Toyota να μας αποκαλύπτει εάν θα διατηρηθεί και η ίδια ονομασία.

Σίγουρα επίσης το νέο ιαπωνικό μοντέλο θα διατεθεί από το ξεκίνημά του με υβριδικό σύστημα κίνησης, που θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η έκδοση αυτή θα πλαισιωθεί και από επιλογές σε diesel και βενζίνη.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην παραγωγή του, η Toyota θα αυξήσει την ετήσια χωρητικότητα του εργοστασίου της στην Τουρκία (εκεί κατασκευάζονται σήμερα η Corolla και το Verso) στα 280.000 από 150.000 αυτοκίνητα, σε μια επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ που θα περιλαμβάνει και αύξηση του προσωπικού κατά 1.000 άτομα (4.000 συνολικά).
TAG