Με 435 άλογα και 900 Nm ροπής το νέο Audi SQ7 TDI

Η Audi παρουσίασε σήμερα τα στοιχεία και πληροφορίες για το νέο top-diesel SUV, το SQ7 TDI, το οποίο έρχεται με τον πρώτο κινητήρα που διαθέτει ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσσορα) σε μοντέλο παραγωγής, αλλά και δύο ακόμη turbo!

Ο κινητήρας του νέου SQ7 TDI είναι ένας ολοκαίνουργιος 4λιτρος πετρελαιοκινητήρας με ονομαστική ισχύ 435 ίππων και θηριώδη ροπή 900 Nm, διαθέσιμη μάλιστα μόλις από τις 1.000 στροφές. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι ένα νέο 8άρι αυτόματο.

Μένοντας λίγο παραπάνω στα του κινητήρα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το πρώτο μοτέρ παραγωγής που διαθέτει ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσσορα), εκτός των δύο turbo. Η αρχή λειτουργίας του ορίζει ότι η μια τουρμπίνα δουλεύει στις χαμηλές και μέσες στροφές, η δεύτερη στις υψηλές, ενώ ο ηλεκτρικός κομπρέσσορας υποβοηθά κυρίως χαμηλά, εκμηδενίζοντας το turbo lag.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Audi ανακοινώνει ότι για το 0-100 χλμ./ώρα το SQ7 TDI απαιτεί μόνο 4,8 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση είναι 7,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 194 γρ./χλμ.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του, το SQ7 βασίζεται πάνω στο 2ης γενιάς Audi Q7 και διαθέτει ενεργά αμορτισέρ και αντιστρεπτικές, αερανάρτηση, σύστημα τετραδιεύθυνσης, γρηγορότερη κρεμαγιέρα και τετρακίνηση quattro με προαιρετικό σπορ διαφορικό για τους τροχούς του πίσω άξονα.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το νέο SQ7 ξεχωρίζει με τις σπορ επεμβάσεις στο αμάξωμά του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πιο επιθετικοί προφυλακτήρες, μαύρες ζάντες και μαύρα κάτοπτρα στα εμπρόσθια φωτιστικά, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, αλλά και έξτρα αλουμίνιο σε καθρέπτες και πλαϊνά.

Το εσωτερικό, συνδυάζει την εσωτερική πολυτέλεια του Q7 με έξτρα σπορ λεπτομέρειες στο τιμόνι και τα καθίσματα, αλλά και με λογότυπα «SQ7» στην κονσόλα. Σε ό,τι αφορά τέλος στη διάθεσή του, το νέο top γερμανικό SUV diesel θα ξεκινήσει τις παραγγελίες του στην Ευρώπη μέσα στην Άνοιξη, με τιμές από 89.900 ευρώ στη Γερμανία.
TAG