Πόσο κάνει το... 0-400 χλμ./ώρα η νέα Koenigsegg Regera;

Με πάνω από 1.500 άλογα ισχύος, η νέα Koenigsegg Regera είναι ένα μοναδικό υπέρ-αυτοκίνητο.
H σουηδική Koenigsegg παρουσίασε στην Έκθεση της Γενεύης το νέο της υπέρ-αυτοκίνητο Regera, με ισχύ που ξεπερνά τα 1.500 άλογα και εντυπωσιακά γρήγορες επιταχύνσεις όχι μόνο στο 0-100 ή το 0-200 χλμ./ώρα, αλλά και στα 0-300 ή 0-400 χλμ./ώρα!

Άκρως επιθετική και η σχεδίαση του αμαξώματος, με
τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή και διαχύτη.
Η νέα Koenigesegg Regera είναι ένα μοναδικό αυτοκινητικό δημιούργημα, που βασίζεται πάνω στο περσινό ομώνυμο πρωτότυπο της φίρμας. Για την κίνησή της υπεύθυνο είναι ένα super εξελιγμένο υβριδικό σύστημα που φορτίζει και από πρίζα, με V8 biturbo βενζινοκινητήρα και 3 ηλεκτροκινητήρες.

Το σύστημα αυτό διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης της ισχύος, χωρίς συμπλέκτη, αλλά και χωρίς παραδοσιακό κιβώτιο, που χρησιμοποιεί έναν ειδικό υδραυλικό μηχανισμό για να μεταφέρει τη διαθέσιμη ροπή στους τροχούς.

Η Regera κινείται από ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα,
που διαθέτει ένα σύστημα μετάδοσης χωρίς κιβώτιο.
Όσον αφορά στα νούμερα απόδοσής της, η βάρους μόλις 1.590 κιλών Regera, σύμφωνα με την Koenigsegg αποδίδει πάνω από 1.500 ίππους ισχύος και πάνω από 2.000 Nm ροπής, χωρίς προς το παρόν να αναφέρονται τα ακριβή στοιχεία.

Από την άλλη όμως, τα νούμερα των επιδόσεών της πραγματικά ζαλίζουν, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,8 δλ., το 0-200 σε 6,6 δλ. και το 0-300 χλμ./ώρα μόνο σε 10,9 δλ. Επιπλέον αυτού, η Koenigsegg υπολογίζει ότι η Regera μπορεί να κάνει το 0-400 χλμ./ώρα στον εκπληκτικό χρόνο των 20 δλ., ενώ η ρεπρίζ 150-250 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 3,9 δλ.

Το εσωτερικό προβάλει πολυτέλεια, ενώ παράλληλα διαθέτει
και τα πλέον προηγμένα συστήματα άνεσης και ψυχαγωγίας.
Μάλιστα, παρά όλα τα παραπάνω εξωπραγματικά νούμερα, η Koenigsegg υπόσχεται ότι η Regera σε χαλαρούς, καθημερινούς ρυθμούς θα προσφέρει στον ιδιοκτήτη της έναν άκρως εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, με έμφαση στην άνεση. Για αυτό το λόγο άλλωστε στο εσωτερικό της μπορεί να βρει κανείς μια σειρά από ανέσεις, όπως ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα, παροχή Wi-Fi, κάμερες εμπρός-πίσω, αλλά και στάνταρ σύστημα πολυμέσων με Apple CarPlay.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, η Koenigsegg ανακοινώνει ότι η νέα Regera θα ξεκινήσει πολύ σύντομα τη διάθεσή της, με τις πρώτες παραγγελίες να παραδίδονται στα τέλη του έτους, χωρίς προς το παρόν να ανακοινώνεται η τιμή του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου. 
TAG