Αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού της Peugeot για το Ράλι Ντακάρ! (+video)

Έχοντας αναδειχθεί νικήτρια το 2016 και το 2017 στο φημισμένο Ράλι Ντακάρ, η Peugeot έδωσε τις πρώτες εικόνες και στοιχεία του νέου αγωνιστικού 3008, με το οποίο θα προσπαθήσει να κατακτήσει για 3η συνεχή χρονιά τη νίκη το 2018.

To 3008DKR Maxi, όπως ονομάζεται το νέο αγωνιστικό της Peugeot, βασίζεται στο περσινό 3008DKR, όμως φέρει αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές, παραμένοντας δικίνητο έναντι πολλών 4Χ4 ανταγωνιστών του.

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε η γαλλική μάρκα, το νέο αγωνιστικό είναι 20 εκατοστά πιο πλατύ για ακόμη περισσότερη σταθερότητα σε σαθρά εδάφη, ενώ φέρει και μια νέα ανάρτηση, που έχει αυξημένη διαδρομή κατά 10 εκατοστά σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου.

Το νέο Peugeot 300DKR Maxi παρότι βρίσκεται ακόμη στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του, θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα το πρώτο τεστ σε αγώνα, συμμετέχοντας στο Silk Way Rally (07/07 έως 22/07 από τη Ρωσία στην Κίνα) με τον Sebastien Loeb πίσω από το τιμόνι του.


Στον ίδιο αγώνα η Peugeot θα συμμετάσχει και με δύο 3008DKR ίδιων προδιαγραφών με αυτό που κατέκτησε το Ράλι Ντακάρ του 2017, με οδηγούς τον νικητή του Ντακάρ Stephane Peterhansel και τον περσινό νικητή του Silk Way Rally, Cyril Despres.

       
TAG