Επίσημη πρώτη των πιο πρακτικών Lada Vesta SW και SW Cross

Θέλοντας να προσφέρει περισσότερες επιλογές στη γκάμα του μικρού σεντάν Vesta, η Lada παρουσιάζει τη νέα στέισον έκδοσή του και μαζί και την πρώτη crossover εκδοχή του.

Τα νέα Lada Vesta SW και Vesta SW Cross βασίζονται πάνω στο πρωτότυπο Vesta Cross Concept του 2015 και διαθέτουν στο εμπρόσθιο τμήμα πολλά κοινά με το σεντάν Vesta, ενώ πίσω έχει επιτυχημένα προστεθεί ο νέος, πιο πρακτικός όγκος.

Ειδικά για το Vesta SW Cross, σχεδιαστικά προσφέρεται μια πιο περιπετειώδη εμφάνιση με μαύρα πλαστικά προστατευτικά, αλουμινένιες ποδιές στους προφυλακτήρες και χρωμιωμένες ράγες οροφής. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η αύξηση της απόστασης από το έδαφος στα 203 χλστ. (από 178 χλστ.).

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις τους, το μήκος του νέου Vesta SW είναι 4.410 χλστ., το πλάτος 1.764 χλστ. και το ύψος 1.512 χλστ. Η έκδοση Cross είναι μακρύτερη κατά 14 χλστ., πιο πλατιά κατά 21 χλστ. και πιο υψηλή κατά 20 χλστ. Το μεταξόνιο παραμένει στα 2.635 χλστ.

Προς το παρόν η Lada δεν ανακοινώνει άλλα στοιχεία για τα δύο μοντέλα, εκτός από ό,τι θα έχουν ανοιγόμενη πίσω πόρτα με το κλειδί, δισκόφρενα στους πίσω τροχούς σε κάποιες εκδόσεις και τιμόνι με 2,8 στροφές από άκρη σε άκρη.


Στους κινητήρες αναμένουμε τα ίδια μοτέρ 1,6 και 1,8 λίτρων με 106 και 122 ίππους αντίστοιχα, όπως και στο σεντάν μοντέλο. Θυμίζουμε ότι στον 1.600 το κιβώτιο είναι μόνο 5τάχυτο αυτόματο, ενώ στον 1.800 5τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο.
TAG