Η Lada γιορτάζει τα 50 χρόνια της με τις νέες επετειακές εκδόσεις των Vesta και XRAY

Στη νέα εποχή της Lada, που πλέον βρίσκεται υπό τη σκέπη της Renault, τα Vesta και XRAY είναι τα δύο πιο σημαντικά της μοντέλα και η εταιρεία, γιορτάζοντας φέτος τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσιάζει τις νέες επετειακές τους εκδόσεις.

Θα κατασκευαστούν μόνο 500 μονάδες από κάθε ένα εκ των επετειακών μοντέλων, με τη Lada να δίνει στον ιδιοκτήτη τους και ένα πιστοποιητικό που θα γράφει τον αριθμό παραγωγής του μοντέλου. Ο αριθμός αυτός θα αναγράφεται και πάνω στο τιμόνι.

Εκτός αυτού τώρα, ξεκινώντας με το Vesta, η νέα επετειακή του έκδοση βασίζεται πάνω στην κορυφαία επιλογή LUX και διαθέτει κόκκινο αμάξωμα, που συνδυάζεται με μαύρη οροφή, καθρέπτες και πλαϊνές κολώνες. Ειδικής σχεδίασης είναι και οι τροχοί, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει διχρωμία κόκκινου-μαύρου, μαζί με τμήματα από κόκκινο αλκαντάρα στα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές και λογότυπα «50».

Το νέο επετειακό Vesta συνδυάζεται με το 1,6 λίτρων ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης της εταιρείας και κοστίζει 735.000 ρούβλια (10.000 ευρώ) στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ή 760.000 ρούβλια (10.400 ευρώ) στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο.

Περνώντας στην επετειακή έκδοση του μικρού crossover Lada XRAY, εδώ συναντούμε τα ίδια χρώματα στο εξωτερικό (κόκκινο-μαύρο) με αυτά του Vesta, αλλά αντίστοιχα και τα ίδια χρώματα και επενδύσεις στο εσωτερικό, μαζί με την έξτρα παρουσία κόκκινων ραφών στον επιλογέα ταχυτήτων. Η επετειακή αυτή επιλογή βασίζεται πάνω στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Top και συνδυάζεται είτε με τον 1,6 λίτρων-110 PS ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα, είτε με τον 1,8 λίτρων-122 ίππων επίσης ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα.

Στο πεδίο της τιμής τέλος, το επετειακό Lada XRAY κοστίζει στη Ρωσία 799.000 ρούβλια (10.900 ευρώ) στην έκδοση με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα ή 829.000 ρούβλια (11.350 ευρώ) σε αυτή με το βενζινοκινητήρα των 1,8 λίτρων.
TAG