Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του νέου crossover Lada XRAY

Η Lada ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου τη διάθεση στη Ρωσία του νέου μικρού της crossover με την ονομασία «XRAY», με κόστος 589.000 ρουβλιών ή 6.800 ευρώ με βάση την τωρινή ισοτιμία ρουβλιού/ευρώ.

Συνολικά, το νέο Lada XRAY ξεκίνησε από χθες να πωλείται στις 124 εκθέσεις της εταιρείας σε 57 πόλεις της Ρωσίας, με ατμοσφαιρικά βενζινοκίνητα μοτέρ 1,6 και 1,8 λίτρων που προέρχονται από τη Renault.

Η αρχική του έκδοση Optima, που κοστίζει 6.800 ευρώ, περιλαμβάνει 2 αερόσακους, ESP, Σύστημα Hill Start Assist, ηχοσύστημα, ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα του οδηγού, LED φώτα ημέρας, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και 16 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Στόχος της Lada είναι μέσω του XRAY να ενισχυθούν σημαντικά οι πωλήσεις της και για αυτό το λόγο, ο πρώτος ιδιοκτήτης του νέου μοντέλου είναι η διάσημη συγγραφέας, παρουσιάστρια και μοντέλο Elena Lenina, που παρέλαβε ένα XRAY σε πορτοκαλί χρώμα.

Θυμίζουμε ότι το XRAY είναι το δεύτερο μοντέλο της νέας γενιάς προϊόντων της Lada που θα ξεκινήσει να διατίθεται και στην Ευρώπη, μετά το μικρό σεντάν Lada Vesta. Όπως και το Vesta, έτσι και το XRAY βασίζεται πάνω στο ίδιο πάτωμα B0 της Renault, που γνωρίζουμε από τα Dacia Sandero και Sandero Stepway.

Στα χαρακτηριστικά του νέο Lada XRAY ξεχωρίζουν το σύγχρονο εξωτερικό του design, που αποτελεί δημιουργία του βρετανού Στιβ Μάτιν, πρώην σχεδιαστή της Mercedes και αρχισχεδιαστή της Volvo, αλλά και το αντίστοιχα σύγχρονο εσωτερικό του.
TAG