Νέα Mercedes E 220d με κατανάλωση μόνο 3,9 λτ./100 χλμ.

Η νέα Mercedes E 220d θα προσφέρει εξαιρετική οικονομία κίνησης και πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων.
Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα πιο λεπτομερειακά στοιχεία για τον ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο turbodiesel κινητήρα της E 220d, ο οποίος διακρίνεται για την εξαιρετικά χαμηλή του κατανάλωση.

Ο νέος αλουμινένιος turbodiesel κινητήρας, είναι ελαφρύτερος
και πιο compact από τον turbodiesel που αντικαθιστά.
Ο νέος κινητήρας είναι ο πρώτος της νέας γενιάς 4κύλινδρων diesel κινητήρων της Mercedes και είναι εξ ολοκλήρου αλουμινένιος, πιο ελαφρύς και compact σε διαστάσεις από τον προηγούμενο των 2,1 λτ. Η χωρητικότητά του βρίσκεται στα 2,0 λίτρα και συνολικά, ο νέος κινητήρας είναι 13% πιο οικονομικός.

Παράλληλα, το καινούργιο αυτό μηχανικό σύνολο περιλαμβάνει μια σειρά από νέες τεχνολογίες που φροντίζουν ώστε η λειτουργία του να είναι πιο πολιτισμένη από ποτέ, με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμούς.

Στον τομέα της απόδοσης, η ισχύς του νέου μοτέρ είναι 195 ίπποι από 170 στον προηγούμενο κινητήρα των 2,1 λτ., ενώ η ροπή του παραμένει στα 400 Nm. Από πλευράς επιδόσεων, η Mercedes E 220d με τον νέο κινητήρα απαιτεί 7,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα.

Πολύ χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2 της νέας Mercedes
E 220d, που αγγίζουν μόνο τα 102 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Πολύ σημαντικά είναι τα νούμερα οικονομίας του κινητήρα, αφού η μέση κατανάλωση που προσδίδει στην E 220d είναι μόλις 3,9 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 που δεν υπερβαίνουν τα 102 γρ./χλμ.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι η Mercedes με το νέο αυτό κινητήρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις μελλοντικές νόρμες για τους ρύπους, μεταξύ των οποίων και τη νέα μέτρηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα WLTP, που θα αντικαταστήσει από το 2017 τη μέτρηση NEDC στην Ευρώπη, για να προσφέρει πιο κοντά στην πραγματικότητα μετρήσεις.
TAG