Έρχεται τον Οκτώβριο το νέο Mazda 3 με νέους κινητήρες βενζίνης χωρίς μπουζί!

Η Mazda αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά του Mazda 3 σε πρωτότυπη μορφή τον Οκτώβριο, το οποίο θα είναι και το πρώτο μοντέλο της που θα φέρει τους νέας γενιάς κινητήρες με τεχνολογία HCCI της εταιρείας.

Οι νέοι κινητήρες της Mazda θα παρουσιαστούν επίσημα λίγο πιο νωρίς από το Mazda 3, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μιας νέας τεχνολογίας κινητήρες βενζίνης, χωρίς μπουζί, που παρέχουν έως και κατά 30% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Έναν μήνα μετά την αποκάλυψη της νέας γκάμας κινητήρων στη Φρανκφούρτη, η Mazda θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του μικρομεσαίου Mazda 3 σε πρωτότυπη μορφή, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το νέο μοντέλο, εκτός από το γεγονός ότι θα φορά τους νέους κινητήρες Skyactiv II με το σύστημα HCCI, αλλά και ότι θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το τωρινό μοντέλο.


Σχεδιαστικά αναμένουμε ένα νέο αμάξωμα με πιο μοντέρνες γραμμές, ενώ και το εσωτερικό θα είναι αναβαθμισμένο. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο Mazda 3 θα γνωρίζουμε σε λίγους μήνες.
TAG