Το Subaru WRX STI είναι επίσημα το γρηγορότερο σεντάν στο Νίρμπουργκρινγκ!

Πολύ σημαντική επιτυχία για τη Subaru, αφού η ιαπωνική μάρκα κατάφερε με ένα ειδικά διασκευασμένο WRX STI να κάνει τον γρηγορότερο χρόνο που έχει επιτύχει πότε σεντάν στο Νίρμπουργκρινγκ.

Το αυτοκίνητο του ρεκόρ είναι ένα Subaru WRX STI Type RA NBR Special αγωνιστικό μοντέλο, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την γνωστή κορυφαία αγωνιστική ομάδα Prodrive και έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το εργοστασιακό.

Έτσι, ο κινητήρας του είναι ένα 2λιτρο 4κύλινδρο μοτέρ με ισχύ που ξεπερνά τους 600 ίππους, ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί ένα προδιαγραφών Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης, υπάρχουν ένα «γυμνωμένο» εσωτερικό με κλωβό ασφαλείας, πλήρες bodykit, ενεργή πίσω αεροτομή και πολλά άλλα. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε άλλωστε φέτος από τη Subaru και στο Isle of Man, αλλά και στο Goodwood.

Σε ό,τι αφορά στο χρόνο του, το ρεκόρ που έθεσε το WRX STI είναι 6:57.5, ένας πολύ γρήγορος χρόνος που θέτει το μοντέλο της Subaru όπως προείπαμε, στην 1η θέση των πιο γρήγορων σεντάν στην πίστα.

Σύντομα η Subaru θα δώσει στη δημοσιότητα και το βίντεο από την όλη προσπάθεια, αν και τονίζεται ότι ήδη ο χρόνος έχει πιστοποιηθεί από τους υπεύθυνους της πίστας, ενώ και για τη μέτρησή του χρησιμοποιήθηκαν χρονόμετρα του «Ρινγκ». 


Θα πρέπει να τονιστεί τέλος ότι αργότερα μέσα στη χρονιά η Subaru θα λανσάρει και την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού, με το νέο WRX STI Type RA να διαθέτει 2,5λιτρο turbo boxer μοτέρ 310 ίππων, carbon οροφή και πίσω αεροτομή, νέα ανάρτηση, μπάκετ Recaro, φρένα Brembo και πολλές άλλες ημι-αγωνιστικές αλλαγές.
TAG