Επίσημα το πρώτο pick-up στην ιστορία της Mercedes! (+video)

Η Mercedes αποκάλυψε επίσημα την Τρίτη τη νέα X-Class, η οποία έρχεται ως συνέχεια του περσινού ομώνυμου πρωτότυπου για να αποτελέσει το πρώτο pick-up στην ιστορία της γερμανικής μάρκας και παράλληλα το πρώτο pick-up από premium κατασκευαστή.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στο υπόβαθρό της, η νέα Mercedes X-Class βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του Nissan Navara και του Renault Alaskan, ως συνέπεια της συνεργασίας μεταξύ Daimler και Renault-Nissan.

Σχεδιαστικά, υπάρχουν φυσικά πολλά κοινά με το περσινό πρωτότυπο μοντέλο, σε ένα αμάξωμα με διπλή καμπίνα επιβατών που έχει μήκος 5,34 μέτρων. Ξεχωρίζουν στο εμπρόσθιο τμήμα η χαρακτηριστική γρίλια των SUV της Mercedes που πλαισιώνεται από μικρά σε μέγεθος φώτα, ενώ πίσω υπάρχουν στρογγυλεμένα κάθετα φώτα στα άκρα της πόρτας.

Η Mercedes θα προσφέρει τρεις διαφορετικούς τύπους της X-Class, την X-Class Pure για επαγγελματίες, την «επιβατική» X-Class Progressive και την πιο lifestyle έκδοση X-Class Power.

Από πλευράς ικανοτήτων, η νέα Mercedes X-Class έχει ωφέλιμο φορτίο 1.042 κιλών και δυνατότητα έλξης 3,5 τόνων. Η απόσταση από το έδαφος είναι 202 χλστ. ή 222 χλστ. με την προαιρετική off road ανάρτηση.

Με το λανσάρισμα της νέας X-Class όλες οι εκδόσεις θα έρθουν στάνταρ πισωκίνητες και προαιρετικά με αυτόματη τετρακίνηση 4Matic, μπλοκέ πίσω διαφορικό και «κοντές» σχέσεις. Από το 2018 θα είναι διαθέσιμη και μόνιμη τετρακίνηση για ακόμη περισσότερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Περνώντας στο εσωτερικό, η σχεδίαση του ταμπλό ακολουθεί συνολικά απλές γραμμές, όμως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που βλέπουμε και στα επιβατικά της Mercedes, όπως οι στρογγυλοί αεραγωγοί με τις λεπτές γρίλιες ή η οθόνη 8,4 ιντσών (στάνταρ 5,4 ίντσες) τύπου τάμπλετ για το σύστημα πολυμέσων.

Στους κινητήρες, συναντούμε 2 εκδόσεις ενός 2,3 λίτρων turbo diesel κινητήρα που προέρχεται από το Navara, μια με 163 άλογα (X 220 d) και μια με διπλή υπερτροφοδότηση και 190 ίππους (X 250 d). Η Mercedes θα λανσάρει αργότερα τη βενζινοκίνητη X 200 με 165 ίππους, αλλά και την diesel V6 X 350 d των 258 ίππων και 550 Nm ροπής.


Στα κιβώτια, θα υπάρχει επιλογή για 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτο αυτόματο. Ως προς το λανσάρισμα της Mercedes X-Class, στην Ευρώπη τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν τις παραδόσεις στους ιδιοκτήτες τους τον Νοέμβριο.

       
TAG