Επίσημη αποκάλυψη του πρώτου pick-up της Mercedes! (+video)

Για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία της η Mercedes ετοιμάζεται να λανσάρει ένα pick-up στα τέλη του 2017 και σήμερα, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε επίσημα το πρωτότυπο του νέου της μοντέλου.

Το πρώτο στοιχείο του νέου μοντέλου αποτελεί το γεγονός ότι η ονομασία του θα είναι τελικά «X-Class», επιβεβαιώνοντας αυτό που σας είχαμε γράψει τον περασμένο Ιανουάριο

Θυμίζουμε επίσης, ότι το νέο μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ Daimler και Nissan-Renault, εξ ου και βασίζεται πάνω στο Nissan Navara(και το Renault Alaskan).

Σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι η Mercedes επέλεξε να παρουσιάσει δύο σχεδιαστικές εκδόσεις του πρωτότυπου, το Concept X-Class powerful adventurer και το Concept X-Class stylish explorer, με το πρώτο να ακολουθεί τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός pick-up και το δεύτερο τον πολυτελή μιας Mercedes.

Αμφότερα διατηρούν ένα εμπρόσθιο τμήμα που παραπέμπει σε αυτό των μεγαλύτερων SUV της Mercedes, έχοντας παράλληλα μια μεγάλων διαστάσεων γρίλια με ευμέγεθες το αστέρι της μάρκας, αλλά και πολύ μοντέρνα μακρόστενα φώτα υψηλά τοποθετημένα.

Τα δύο X-Class πρωτότυπα διαθέτουν ένα διπλοκάμπινο αμάξωμα με τονισμένα πλαϊνά φτερά, αλλά και διαφορετική πόρτα για την καρότσα, όπου στο stylish explorer υπάρχει μια λεπτή LED ρίγα φώτων, ενώ στο powerful adverturer ένα πλέγμα με κάθετα φώτα.

Αλλαγές έχουμε και στο design των τροχών, με 22 ιντσών ζάντες και πιο «ασφάλτινα» ελαστικά για το X-Class stylish explorer, έναντι off road ελαστικών και ζαντών, μαζί με αυξημένο συνολικά ύψος (1,9 μέτρα), για το X-Class powerful adverturer.

Στο εσωτερικό, το νέο pick-up της Mercedes έρχεται με μια σχεδίαση που δεν θυμίζει σε τίποτα τους παραδοσιακούς εκπροσώπους του είδους αλλά αντίθετα, ιδίως στο X-Class stylish explorer, παραπέμπει σε θάλαμο πολυτελούς επιβατικού.

Αισθητικά πάντως, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την παρουσία των πανέμορφων οριζόντιων αεραγωγών στο μέσο της κονσόλας.

Εκτός τώρα από την εμφάνιση και το εσωτερικό, στο τεχνικό κομμάτι το νέο pick-up της Mercedes διατηρεί την κλασική λύση της κατηγορίας διαθέτοντας ένα πλαίσιο τύπου σκάλας, όμως στο πίσω μέρος έρχεται με την πιο «επιβατική» λύση των πολλαπλών (5 για την ακρίβεια) συνδέσμων.

Στις δυνατότητές του, η Mercedes υπόσχεται ότι το ωφέλιμο φορτίο θα ξεπερνά τον 1,1 τόνο, ενώ η ελκτική ικανότητα θα φθάνει τους 3,5 τόνους.

Στους κινητήρες, θα υπάρξει μια μεγάλη γκάμα, με κορυφαία επιλογή έναν V6 diesel, ο οποίος θα συνδυαστεί με μόνιμη τετρακίνηση, που θα έχει και δυνατότητα κλειδώματος των δύο διαφορικών, αλλά και «κοντά». 

Περαιτέρω λεπτομέρειες για την γκάμα των κινητήρων προς το παρόν η Mercedes δεν δίνει στη δημοσιότητα, αφού όπως προείπαμε υπάρχει ακόμη χρόνος για να παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής και να λανσαριστεί μέχρι τα τέλη του 2017.

Ως προς πάντως την παραγωγή του νέου μοντέλου, αυτή θα γίνεται στη Βαρκελώνη από τη Nissan, στο ίδιο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το Nissan Navara (αλλά και το Renault Alaskan), με τη Mercedes να εκμεταλλεύεται φυσικά τη μεγάλη τεχνογνωσία των Ιαπώνων στην κατηγορία.

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου Mercedes X-Class.

       
TAG