X-Class θα ονομάζεται το νέο pick-up της Mercedes;

 Ένα νέο pick-up βασισμένο στο Navara ετοιμάζει η Mercedes, που αναμένεται να ονομαστεί «X-Class».
Η Mercedes έχει στα σκαριά το πρώτο pick-up της ιστορίας της και πλέον, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το εξωτερικό, δεν αποκλείεται το νέο γερμανικό μοντέλο να λάβει τελικά την ονομασία «X-Class».

Το νέο Nissan Navara θα δανείσει το πλαίσιό του, αλλά και
τον 2,3 λτ. diesel κινητήρα του στο pick-up της Mercedes.
Οι πληροφορίες έρχονται από την Αυστραλία, σύμφωνα με τις οποίες οι άνθρωποι της Mercedes βρίσκονται μεταξύ δύο ονομασιών για το νέο pick-up, της «X-Class» και της «Z-Class». Ωστόσο, η «X-Class» φαίνεται ότι τελικά θα επικρατήσει, μιας και πιστεύεται ότι εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το σκληροτράχηλο χαρακτήρα και τις εκτός δρόμου ικανότητες του νέου pick-up.

Από εκεί και πέρα και εκτός της ονομασίας, θυμίζουμε ότι το πρώτο pick-up με σήμα της Mercedes θα το δούμε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε. Για την κατασκευή του, όπως έχει ανακοινωθεί και επίσημα, η εταιρεία θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα του Nissan Navara, ως απόρροια της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Επίσης, η Mercedes έχει υποσχεθεί ότι παρότι pick-up, το νέο της μοντέλο δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρείας. Μάλιστα, για το λόγο αυτό και η Mercedes θα προσφέρει διαφορετικές εκδόσεις του, με τις πιο βασικές να απευθύνονται στους παραδοσιακούς λάτρεις των pick-up, ενώ τις ακριβότερες να έχουν ένα πιο πολυτελές εσωτερικό.

Όσον αφορά τέλος στους κινητήρες του, το νέο pick-up θα έχει αρχικά τον προερχόμενο από το Nissan Navara 2,3 λίτρων 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 190 ίππων, ενώ για τις top εκδόσεις του θα δούμε ένα 6κύλινδρο πετρελαιοκίνητο μοτέρ με ισχύ που θα αγγίζει τους 260 ίππους.
TAG