Έτσι θα είναι το νέο Audi RS5 Sportback;

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του Audi A5 και του νέου S5, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει και τη νέα κορυφαία έκδοση RS5, για την οποία σας παρουσιάζουμε τις πρώτες ψηφιακές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες.

Σύμφωνα με αυτές τις εικόνες, το νέο RS5 θα βασιστεί πάνω στα επίσης νέα Audi A5 Sportback και S5 Sportback, αποκτώντας μια πιο σπορ παρουσία, με πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, πίσω διαχύτη, πλαίνές ποδιές, νέες εξατμίσεις κ.λπ.

Επίσημα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Audi θα φέρει το RS5 σε αυτή τη μορφή του αμαξώματος, αφού σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι το κουπέ μοντέλο, ωστόσο εάν τελικά πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή όπως λέγεται, το νέο RS5 Sportback θα μοιάζει πολύ με τις φωτογραφίες μας.

Όσον αφορά στον κινητήρα του, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το νέο κορυφαίο Audi A5 αναμένεται να φέρει τον καινούργιο 3λιτρο V6 με κωδικό EA839 της Audi, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 450 ίππους και θα προσφέρει άκρως εκρηκτικές επιδόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Audi RS5 αναμένεται να είναι ένα από τα πιο «καυτά» κουπέ μοντέλα της εποχής και πλέον αναμένουμε τη γερμανική φίρμα να μας το παρουσιάσει επίσημα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εικόνες: Theophilus Chin
TAG