Αποκάλυψη του νέου Audi A5 Coupe!

Η Audi σε μια πολύ όμορφη παρουσίαση, αποκάλυψε χθες στα κεντρικά της στο Ίνγκολσταντ τη δεύτερη γενιά του A5 Coupe και του S5 Coupe, ανανεώνοντας σημαντικά την παρουσία της στα μεσαία κουπέ.

Το νέο Audi A5 Coupe βασίζεται πάνω στη νεότερη γενιά του Audi A4 και στην ίδια, MLB evo πλατφόρμα, ένα στοιχείο το οποίο μαζί με μια σειρά από άλλα μέτρα, του επιτρέπει να μειώσει το βάρος του κατά 60 κιλά σε σχέση με πριν, παρά το μακρύτερο μεταξόνιό του.

Σχεδιαστικά, οι γραμμές του νέου A5 είναι πιο δυναμικές από κάθε άλλη φορά, όπως ορίζονται από ένα πολύ μοντέρνο αμάξωμα με μακρύ καπό, μικρούς προβόλους και τονισμένους πλαϊνούς ώμους. Τα φώτα, εμπρός-πίσω είναι νέα και έχουν «καθαρό» design, ενώ έξτρα στυλ προσδίδουν οι νέοι εμπρόσθιοι αεραγωγοί.

Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της αεροδυναμικής, με το σχετικό συντελεστή να μειώνεται στο cd:0,25.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε ένα design που προέρχεται από το αντίστοιχο τμήμα του Audi A4, κάτι που σημαίνει ότι και εδώ έχουμε την επιλογή του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit. Εντύπωση προκαλεί και η νέα οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, με μέγεθος 8,3 ιντσών, που βρίσκεται ψηλά στην κονσόλα.

Η Audi υπόσχεται επίσης βελτίωση στους χώρους του εσωτερικού, λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων του A5, αλλά και πιο ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ 465 λίτρων.

Στο πεδίο των κινητήρων, αρχικά το νέο A5 θα είναι διαθέσιμο με δυο μοτέρ βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Αρχική επιλογή θα είναι ο 2,0 TFSI των 190 ίππων και στη συνέχεια η έκδοσή του με τα 248 άλογα. Στους diesel, ξεκινάμε με τον 2,0 TDI των 190 ίππων και δύο 3λιτρους V6 TDI με 218 και 286 άλογα. Για το κορυφαίο S5, υπάρχει ο 3λιτρος TFSI V6 με 350 ίππους και τετρακίνηση.

Σε όλες τις επιλογές τα κιβώτια είναι 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ για το κορυφαίο 3,0 TDI και το S5, υπάρχει 8άρι αυτόματο. Στις επιδόσεις, η Audi υπόσχεται έως και 17% βελτίωση για όλα τα μοτέρ, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση έως και 22%. Για το κορυφαίο S5 Coupe, το 0-100 χλμ./ώρα που ανακοινώνεται είναι 4,7 δλ., με μέση κατανάλωση 7,3 λτ./100 χλμ.
TAG