Νέος κινητήρας Euro 6 για το Nissan Navara με χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους

Κατανάλωση από 6,1 λτ./100 χλμ. έχει ο 2,3 λίτρων diesel κινητήρας του Navara, που πληροί πλέον το πρότυπο Euro 6.
Η Nissan αντικαθιστά τις εκδόσεις Euro 5b του 2,3 λίτρων dCi πετρελαιοκινητήρα του Navara με τις νέες εκδόσεις Euro 6, που βελτιώνουν τις εκπομπές ρύπων και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου.

Εκτός του αναβαθμισμένου κινητήρα, το Navara έρχεται
και με ενισχύσεις στο βασικό του εξοπλισμό.
Από πλευράς ισχύος, η νέα έκδοση του diesel των 2,3 λίτρων διατηρεί την ίδια δύναμη, 160 άλογα με μονή τουρμπίνα και 190 άλογα με διπλή, όμως υπάρχει μείωση κατά 8 γρ./χλμ. στις εκπομπές CO2 (ξεκινούν ανάλογα με την έκδοση από τα 159 γρ./χλμ.), αλλά και 0,2 λτ./100 χλμ. στη μέση κατανάλωση (από 6,1 λτ./100 χλμ.).

Από εκεί και πέρα η Nissan έχει μειώσει και τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου (NOx) ενσωματώνοντας το σύστημα SCR, ενώ υπάρχει πλέον και ρεζερβουάρ AdBlue, για περαιτέρω καθαρισμό των καυσαερίων.

Στάνταρ είναι πλέον σε όλα τα Navara με μηχανικό κιβώτιο το σύστημα start/stop του κινητήρα, ενώ έχουν γίνει και αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό, αφού πλέον όλες οι εκδόσεις του pick-up διαθέτουν χειριστήρια στο τιμόνι, cruise control, πυξίδα και bluetooth.

Τέλος, η Nissan ανακοινώνει ότι το μεικτό βάρος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί από 25 έως 35 κιλά (ανάλογα με την έκδοση), όπως και το καθαρό του βάρος (από 5 έως 38 κιλά).
TAG