Έρχεται με 400 άλογα το νέο Ford Focus RS500!

Με ισχύ κοντά στους 400 ίππους και 0-100 σε 4,2 δευτερόλεπτα θα παρουσιαστεί την άνοιξη το νέο Ford Focus RS500.
Η Ford έχει ξεκινήσει ήδη τα τελικά τεστ για το νέο, περιορισμένης παραγωγής Focus RS500, το οποίο σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία θα έχει 400 άλογα και άκρως εκρηκτικές επιδόσεις!

Σε σχέση με το «απλό» Focus RS θα έχουμε πιο γρήγορο κατά
0,5 δλ. 0-100 και τελική ταχύτητα κοντά στα 270 χλμ./ώρα.
Το νέο κορυφαίο Focus θα λανσαριστεί την ερχόμενη Άνοιξη και πιθανότατα θα προσφερθεί σε μόλις 500 μονάδες. Ήδη τα πρώτα πρωτότυπα έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν τις δοκιμές τους στο δρόμο και στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ώστε να ρυθμιστεί στην εντέλεια η ανάρτησή τους.

Ως προς τον κινητήρα του, οι πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία κάνουν λόγο ότι θα έχουμε αύξηση κατά 15% της ισχύος του τωρινού 2,3 λίτρων 4κύλινδρου EcoBoost βενζινοκινητήρα των 350 ίππων, με το νέο Focus RS500 να αγγίζει τα 400 άλογα.

Αντίστοιχη αύξηση θα έχουμε και στη ροπή, ενώ στο πεδίο των επιδόσεων, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για βελτίωση του 0-100 χλμ./ώρα κατά μισό δευτερόλεπτο, με το νέο top Focus να απαιτεί μόνο 4,2 δευτερόλεπτα, έναντι 4,7 του «απλού» Focus RS και 4,5 του Focus RS με το επίσημο κιτ της Mountune. Η τελική ταχύτητα θα ανέβει κοντά στα 270 χλμ./ώρα.

Αλλαγές θα έχουμε από εκεί και πέρα και στο στήσιμο του αυτοκινήτου, με τη Ford να προσθέτει και εμπρόσθιο ηλεκτρονικό μπλοκέ, ενώ είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσουν και οι τροχοί, φέροντας ελαστικά για χρήση και σε πίστα.

Πηγή: Autocar
TAG