Προς απαγόρευση το Drift mode του Ford Focus RS;

Αντιδράσεις προκαλεί στην Αυστραλία το Drift mode του νέου Ford Focus RS που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό του να απολαύσει τις χαρές της πλαγιολίσθησης, αφού ειδικοί στο θέμα της ασφάλειας της χώρας κάλεσαν τη Ford να απενεργοποιήσει άμεσα αυτό το set-up από το μενού των επιλογών του κορυφαίου Focus.

Η επιλογή Drift στο μενού των προγραμμάτων οδήγησης του νέου Ford Focus RS, επιτρέπει στον οδηγό του να πλαγιολίσθησει με το τετρακίνητο «καυτό» χάτσμπακ των 350 ίππων, αφού το σύστημα φροντίζει μέσω της τετρακίνησης να σταλεί περισσότερη δύναμη στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

Και ενώ στους φίλους της σπορ οδήγησης η επιλογή αυτή είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη, στην Αυστραλία όπου λανσαρίστηκε πριν λίγο διάστημα το αυτοκίνητο, έχει εγείρει αρκετές αντιδράσεις για λόγους ασφαλείας.

Ειδικοί στο θέμα της ασφάλειας όπως ο κ. Harold Scruby, πρώην μέλος του Εθνικού Γραφείου Οδικής Ασφάλειας της χώρας, δηλώνουν έκπληκτοι που η Ford πήρε το πράσινο φως για να προσφέρει το Focus RS με αυτό το mode οδήγησης στην Αυστραλία, ενώ καλούν την εταιρεία να απενεργοποιήσει άμεσα την επιλογή του Drift mode.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Jack Haley, ανώτερος διευθυντής πολιτικής στην Ένωση Αυτοκινητιστών της Αυστραλίας, ο οποίος δήλωσε ότι οποιαδήποτε ηθελημένη απώλεια της πρόσφυσης σε δημόσιους δρόμους είναι παράνομη.

Η Ford από την πλευρά της, σε επίσημη ανακοίνωσή της τονίζει ότι το Drift mode προορίζεται μόνο για χρήση στην πίστα - κάτι που αναγράφεται άλλωστε στον πίνακα οργάνων μόλις επιλεγεί το οδηγικό set-up στο Focus RS, καλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου να χρησιμοποιήσουν την επιλογή μόνο σε συνθήκες ελεγχόμενης ασφαλείας (π.χ. σε ένα track day).

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του και μόνο στο μενού των επιλογών του Focus RS φαίνεται ότι δεν αρέσει σε πολλούς στην Αυστραλία, εκεί όπου θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Ford είχε προβλήματα και με το burnout κουμπί της νέας Mustang κατά το λανσάρισμά της, το οποίο και έχει αναγκαστεί έκτοτε να απενεργοποιήσει.

Πηγή: news.com.au

Δείτε το Ford Focus RS να πλαγιολισθαίνει στα χέρια του πρώην The Stig, Ben Collins.

        

Δείτε το και με τον Ken Block πίσω από το τιμόνι του.

        
TAG